JP Putevi Srbije: Raspisana javna nabavka za proširenje naplatnih rampi  

BEOGRAD, 10. oktobar 2020 – Javno preduzeće Putevi Srbije raspisalo je javnu nabavku za rekonstrukciju i proširenje ukupno 27 naplatnih stanica, a među njima su i rampe u Vodnju, Kolarima, Smederevu, Požarevcu, Velikoj Plani, Markovcu…

Najviše rampi biće rekonstruisano baš na auto-putu Beograd-Niš, čak 17. Na njima je osim proširenja traka, predviđena i izgradnja upravnih objekata od 50 do 100 kvadratnih metara. Kapacitet naplatne stanice Mali Požarevac, recimo, trebalo bi da bude gotovo udvostručen, sa sadašnjih pet  na devet saobraćajnih traka, a značajno će biti proširene i ostale.

Rekonstrukcija svih rampi bi trebalo da se završi do decembra 2022. godine. Naplatne stanice Stara Pazova, Mali Požarevac, Smederevo i Obrenovac, kako je planirano,trebalo bi da imaju najkraće rokove za rekonstrukciju i na njima radovi ne bi trebalo da traju duže od 240 dana od dana zaključenja ugovora, jer su to rampe na kojima je proteklih meseci bilo najviše gužvi.

Konkurs za prijavljivanje izvođača otvoren je do 5. novembra, a procenjena vrednost radova je 2,6 milijardi dinara PDV-a.

Foto: JP Putevi Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!