Veslači Smedereva u sedam čamaca na izbornim trkama za reprezentaciju

VELIKO GRADIŠTE, 9. avgust 2020 – Srebrno jezero je u protekla dva dana bilo domaćin najboljim srpskim veslačima u konkurenciji kadeta, juniora i mlađih seniora, do 23 godine starosti, koji su se nadmetali za mesto u reprezentacijama kojima predstoje šampionat Balkana i evropska prvenstva. Trke, na kojima je VK Smederevo ima sedam posada. Osim plasmana, bitna su bila i postignuta vremena, ali su u dva dana bili različiti vremenski uslovi, uz i niz vetar, tako da će tek još jedna proba, zakazana za poslednji vikend avgust, odlučiti ko će biti u reprezentaciji.

Smederevo su na Srebrnom jezeru predstavljali, u konkurenciji juniora, u skifu, Andrija Jevtić, Petar Samardžija i Konstantin Šujić, u četvercu skul Todor Marković, Vuk Marković, Miroslav Jovanović i Veljko Vukašinović, kadetkinje u četvercu skul Milka Zdjelar, Jovana Vučić, Milica Mladenović i Teodora Stevanovska. Vukašin Vujanović je nastupio u skifu za kadete, a Marko tobrica u skifu za mlađe seniore.

Balkansko prvenstvo, zakazano za kraj avgusta u Rumuniji, a juniorima je ovo bila izborna trka i za Evropsko prvenstvo koje treba da se održi u Beogradu krajem septembra. Za seniore B ovo je nadmetanje za članstvo u reprezentaciji koja bi trebalo da se takmiči na šampionatu Evrope u Duizburgu početkom septembra. Prva na redu je, dakle, Balkanijada, ali zbog zdravstvene situacije u čitavom svetu sa korona virusom još se ne znamo da li će ona i biti održana 29. i 30. avgusta, kako je planirano.

– Bez obzira na to, mi proveravamo sve potencijalne reprezentativce kao da će biti održana, jer želimo da nastave da rade i treniraju u najbezbednijim mogućim uslovima i u dobrom zdravlju i dobroj formi dočekaju takmičenja, kad god ona budu održavana – kaže Dejan Guslov, član Sportske komisije Veslačkog saveza Srbije, koji je sa veslačima bio na Srebrenom jezeru.

Kad je reč o Balkanijadi, ovo je bila izborna trka i za kadete i za juniore, s tim što juniorima ipak predstoji i mnogo jače takmičenje ove godine – EP u Beogradu, zakazano za 26. i 27. septembar. Treća izborna trka, na osnovu koje će se doneti konačan sastav oko reprezentacije za Evropsko prvenstvo trebalo da bude održana krajem avgusta.

Kompletne rezultate sa takmičenja na Srebrnom jezeru možete da vidte OVDE:

Foto: Veslački savez Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!