Poslednji rok za pristajanje ili odustajanje od zastoja u otplati kredita

9. avgust 2020 – Građani koji ne žele da pauziraju sa otplatom kredita mogu do sutra, 10. Avgusta, da se jave matičnim bankama i odbiju moratorijum, odnosno pauzu u otplati, kako je to objasnila u svom saopštenju Narodna banka Srbije.

Banke u Srbiji imale su obavezu da na svojim portalima objave obaveštenje za klijente o novom zastoju u otplati kredita i u njemu informacije o početku primene i periodu trajanja moratorijuma, obračunu kamate, načinu otplate obaveza po prestanku moratorijuma, mogućim alternativnim načinima otplate obaveza, kao i reprezentativni primer iznosa obaveze pre i nakon prestanka moratorijuma.

Ukoliko dužnik u roku od deset dana od dana objavlјivanja obaveštenja nije odbio ponudu, smatraće se da je prihvatio moratorijum. Klijent banke može da odbije ponudu o moratorijumu elektronskim putem, poštom, telefonom ili u filijalama i predstavništvima.

Od primene moratorijuma može i da se odustane tokom njegovog trajanja, saopšteno je iz Narodne banke, a detalje o načinima odustajanja, kamatama i prestanku moratorijuma možete da pogledate OVDE:

Foto:  pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!