Planinari i orijentirci Čelika na Vojvodina openu, na Kopaniku i Ceru

SMEDEREVO, 17. avgust 2020 – U Organizaciji Orijentiring saveza Vojvodine, proteklog vikenda je održano dvodnevno takmičenje u orijentiringu, pod nazivom Vojvodina open, u okviru koga je bilo i drugo kolo Orijentiring lige Srbije.  Na takmičenju je bilo 137 orijentiraca iz 15 klubova, a Čelik je zastupalo 26 takmičara.

Takmičari Čelika, na dugoj distanci, koja se boduje za OLS,  osvojili su 5 prvih, 6 drugih i dva treća mesta. Prva mesta, u svojim kategorijama zauzelu su Ilija Milutinović, Jelena Živojinović, Dragan Nikolić, Bilјana Grujić i Branko Grujić, druga mesta osvojili su Nikola Tasić, Sava Veličković, Milica Vasilјević, Miloš Karupović, Nataša Stanisavlјević i Milan Cvetković, dok su trećeplasirani bili Sofija Nikolić i Dragutin Jeremić.

Zbog specifičnih okolnost, takmičenje u vreme korone, nije bilo proglašavanje pobednika sa penjanjem na postolјe i dodelјivanjem medalјa. Tek zajednička fotografija i razlaz na propisanu distancu. Tri takmičara Čelika bila su na obe trke i tako su učestvovali u konkurenciji za Vojvodina open. Članovi Čelika osvojili su prvo, drugo i četvrto mesto. Pobednik Vojvodina opena je Dragan Nikolić, a drugoplasirana je Jelena Živojinović, svako u svojoj takmičarskoj kategoriji.

Ovim plasmanima u drugom kolu OLS Čelik je pobednik kola, a u ukupnom plasmanu posle dva kola drugi i približio se Pobedi, koj jae trenutno prvoplasirana.

Sledeće takmičenje je 30. avgusta, kada će u Čortanovcima biti održano treće kolo lige u planinarskoj orijentaciji. Takmičenje u kom Čelik brani titulu i kojem je trenutno prvoplasirani.

Tokom prethodne nedelјe, članovi kluba su u okviru planiranog aktivnog odmora na Kopaoniku ispeli na mnoge od vrhova ove divne planine,  za koju se ne zna, da li je privlačnija zimi ili leti. Korona i nemogućnost odlaska na letovanje, na mora, mnogima je otkrilo divne krajeve naše domovine, među kojima prednjači Kopaonik. Tako se pelo na Pančićev vrh, Tresku, Kukavicu, Gobenju, žlјeb, a otišlo se do gejzera, Metođa, vodopada, Semetiškog jezera, Nebeskih stolica …

Juče je održana i tradicionalna akcija pohod na Cer, kao uspomenu na slavnu pobedu srpske vojske u prvom svetskom ratu. Ove godine obeleženo je 106 godina od te slavne pobede, na čijem obeležavanju u pohodu dugom 14 kilometara je učestvovalo i 28 članova Čelika.

Fotografije su iz arhive članova kluba

Skorašnji članci

error: Content is protected !!