Kovinski Centar za kulturu priključio se akciji prikupljanja pomoći za Lanu

KOVIN, 8. avgust 2020 – Centar za kulturu Kovin uključio se u humanitarnu akciju za sugrađanku Lanu Bulatović, organizujući prodaju fotografija, reprodukcija iz knjiga „Kovin u našem sećanju“ i „Lepota kovinskog pejzaža“ knjiga 1. – zima. Reprodukcije su štampane na arhivskom papiru i platnu, kaširane na peni, a prodaja je na terasi Centra za kulturu svakog dana od 10 do 18 časova.


Lana Bulatović (29) se od svoje devete godine suočava sa bolešću, kada joj je konstatovan diabetis i tad počinje njena borba. Suočava se sa brojnim komplikacijama zbog čega je često u bolnici, a onda dobija još jedno autoimuno obolenje, neurološko zbog kojeg gubi vid. Ni posle pet operacija vid ne može da se vrati jer je trajno oštećen očni živac. Bolesti se nadovezuju jedna na drugu, slabe bubrezi, javlja se teška anemija zbog koje je stalno na transfuzijama, visok krvni pritisak, slabi imunitet, oštećuje se štitna žlezda. Uvodi se hitna dijaliza, posle tri neuspešna peritoneumska katera, dobija infekciju koju samo srećom preživljava, prelazi se na hitnu hemodijalizu. Lanini krvni sudovi su suviše tanki za takvu vrstu dijalize, ugrađuju joj fistulu u ruku, prva ne uspeva, ugrađuju novu, nije izvesno koliko će ona biti efikasna.

Lana je sve vreme u bolnici. Jedina nada je transplatacija, a ova zahtevna operacija mora da bude obavljena u inostranstvu.

Ovih dana veliki broj Kovinaca angažovao se na prikupljanju pomoći sugrađanki, a na društvenim mrežama kruže brojne humanitarne akcije organizovane sa istim ciljem – prikupljanja sredstava za ovu mladu devojku kojoj je neophodna pomoć.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!