Stranci ostali u Smederevu, većina fudbalera isplaćena za februar

SMEDEREVO, 6 april 2020 – Zoran Mladenović, koordinator u FK Smederevo, u klub se vratio u januaru, uoči prvog treninga  početak priprema za nastavak prvoligaške sezone. Sigurno tada nije mogao ni da nasluti s kojim problemima će morati da se nose i on i klub. Prvenstvo prekinuto, rukovodstvo, igrači i stručni štab su u kontaktu uglavnom preko telefona, a treba im, između ostalog, saopštiti i da će primanja biti prepolovljena…

– Niko od članova kluba, na sreću, nije oboleo, svi se dobro osećaju. Strogo poštujemo mere i za sada nemamo tih problema. Što se tiče stranaca, Abubaka Sadik je iz Gane, Džon Mozis Agon Nigerijac, Maksim Andrušenko Ukrajinac. Svi su izrazili želju da ostanu u gradu i mi smo im to uslišili. Marko Simović je kod svojih u Republici Srpskoj, a Arijan Mršulja u Hrvatskoj. I svi ostali su otišli kućama. Imaju individualne aktivnosti, jer je u ovom trenutku teško reći kada ćemo se ponovo okupiti – kaže Mladenović, dugogodišnji golman Smedereva i drugih timova, a sada koordinator u klubu.

Sve će, naravno, zavisiti od razvoja situacije i, potom, odluke Fudbalskog saveza. U međuvremenu, baš kako je to i u većini klubova, trebalo je saopštiti igračima da ne mogu da računaju na prinadležnosti koje su im bila obećane, i ugovorene, kada su stigli u Smederevo.

– U situaciji kada se ne zna kada će i da li će biti nastavljena takmičenja, po preporuci UEFA, mnogi klubovi su doneli odluku da se primanja prepolove. U kontaktu sam sa predsednikom Zoranom Lončarom i svi su izgledi da ćemo i mi tako postupiti. Trudićemo se, da u granicama mogućnosti, isplatimo sve profesionalce, a ovih dana ćemo zadužiti kapitena Nikolu Stojkovića i njegovog zamenika Slađana Rakića da informišu saigrače – kaže Mladenović i napominje da su gotovo svim igračima isplaćene obaveze zaključno sa februarom.

Ognjen Koroman i Zoran Mladenović

Sa Ognjenom Koromanom, prvim čovekom na klupi Smedereva, koji je kao i većina fudbalera stigao u klub nakon neslavnog završetka prvog dela sezone, svakodnevno je takođe u kontaktu.

Fudbala nema, ali mora da se brine o mnogim stvarima, pa i o terenima, obilazi Mladenović redovno stadion kraj Dunava.

– Zahvaljujući Milanu Markoviću, članu Skupštine kluba, i nekolicini navijača obavili smo neophodnu prehranu terena, a to je isto učinjeno i sa onim u Drugovcu, gde će igrati mlađe selekcije. Trudićemo se da tereni budu spremni,  kada sve ovo prođe, za nastavak ili novo prvenstvo – još jednu obavezu koju ima objašnjava glavni operativac kluba.

Inače, kad već behu spomenuti mlađi igrači, više omladinaca Smedereva ovih dana su angažovani kao volonteri, pružaju neophodnu pomoć najstarijim žiteljima grada čije im klub nosi.

Tekst i foto: R. Glišić

Razgovor sa Mladenovićem objavljen u Sportskom žurnalu

Skorašnji članci

error: Content is protected !!