Srpski hor zajedno sa kineskim na bini u Hefeiu

HEFEI, 5. januar 2020 – Smederevski Gradski ženski hor “Kir Stefan Srbin” imao je dvočasovni koncert u osmomilionskom gradu Hefei, kome su prisustvovali i najviši zvaničnici Anhui regije, kao i visoki predstavnik Vlade Narodne Republike Kine. Na koncertu je nastupio i mešoviti hor grada Hefei koji je, na oduševljenje posetilaca, zajedno sa horom iz Smedereva izveo najpopularnije pesme iz Kine.

Nakon koncerta, na scenu su izašli visoki zvaničnici da bi se fotografisali sa horom i uputili poziv na svečanu večeru u zgradi uprave grada Hefei, administrativnog centra oblasti Anhui. 

Članice hora, pre nastupa su bile gošće škole u Hefei, zbog njih je čak prekinuta nastava, kada su  priredile jednočasovni koncert. Potom su prisustvovale treningu najboljih mladih stonotenisera u Kini. Oduševljeni kineski učenici poklonili su unikatne poklone i pozvali hor da ponovo poseti njihovu školu.

Kineski domaćin je za članice hora organizovao i obilazak centra razvoja u oblasti elektronike i najnovijih dostignuća u kompjuterskoj tehnologiji u kojoj je Hefei među vodećima u Kini. Tom prilikom televizija je intervjuisala članice smederevsko Gradskog ženskog hora “Kir Stefan Srbin”  i dirigenta Milana Ilića Gradonačelnik Hefeiaje istakao da je hor svojim nastupom otvorio vrata za buduću saradnju ovog grada i Smedereva i pozvao hor da u avgustu ove godine ponovo poseti Kinu i  Hefei, čime je praktično počela priprema za realizaciju nove koncertne turneje hora “Kir Stedan Srbin” u Narodnoj Republici Kini.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!