Aleksandar Mirkov nastavlja karijeru u Premijer ligi BiH, u Kaknju

SMEDEREVО, 5. januar 2020 – Letošnje pojačanje Smedereva, dvadesetčetvorogodišnji vezista Aleksandra Mirkov postao je član Mladosti Doboj-Kakanj, premijerligaša iz Bosne i Hercegovine.

Požrtvovani vezni igrač je bio jedini akter sva 23 meča, koliko je Smederevo odigralo jesenas, a u prethodnoj sezoni je postigao četiri pogotka, od toga tri iz penala.

„U Smederevu sam doživeo punu igračku afirmaciju, a smatram da sam se na dostojan način odužio klubu koji će mi ostati u izuzetno lepom sećanju. Kada sam letos došao, imao sam dogovor sa klubom da posle šest meseci mogu da promenim sredinu, što sam, zbog izuzetno povoljne ponude sada i učinio. Imao sam ponude nekoliko naših superligaša, ali sam se odlučio za onu koja je bila finansijski najpovoljnija“, kazao je Aleksandar Mirkov.

Mirkov je ponikao u mlađim kategorijama OFK Kikinde i OFK Beograda, a potom je bio član Spartaka, Bačke i Vojvodine, odakle je i stigao u Smederevo.

Mladost Doboj Kakanj, bosanskohercegovački premijerligaš čije će boje od proleća braniti Mirkov, u jesenjem delu prvenstva je osvojio 17 bodova i deli deveto mesto sa Slobodom iz Tuzle, čiji će gost biti u prvom kolu nastavka sezone 22. februara.

Tekst i foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!