Izložba radova sa ovogodišnje likovne kolonije Grafika

SMEDEREVO, 13. novembar 2019 – Izložba radova nastalih na ovogodišnjoj, 35. likovnoj koloniji Grafika u Smederevu biće otvorena ovog četvrtka, 14. novembra, u Galeriji smederevskog Centra za kulturu u podne.

U radu kolonije učestvovalo je osam umetnika: Irena Ranđel iz Niša, Nenad Zeljić iz Beograda, Predrag Lojanica iz Zrenjanina, Lidija Krnjajić iz Novog Sada, Milana Stijak iz Banja Luke (Bosna i Hercegovina), Sanja Savić Simonović iz Kutina (Republika Hrvatska), Ion Mihov iz Velikog Trnova (Bugarska) i Angelina Nedelčeva iz Varne (Bugarska).

Pored učesnika kolonije, dva gosta izlagača će se predstaviti sa po dva svoja rada. To su Biserka Petrović iz Lazarevca i Vesna Džakić iz Beograda. Umetnici su primenjivali različite tehnike grafike, linogravura, akvatinta, suva igla, bakropis i linorez, putem kojih su realizovali svoje ideje.

Biće izloženo ukupno dvadeset radova, a posetioci će imati priliku da pogledaju ove grafike do 30. novembra.

Tokom programa otvaranja izložbe publika će imati prilike da učestvuje u tradicionalnoj nagradnoj igri koja se svake godine održava, a u okviru koje srećnim dobitnicima Centar za kulturu Smederevo poklanja tri grafike iz svog bogatog fonda.

Foto: arhiva

Skorašnji članci

error: Content is protected !!