Budućnost pobeđuje retko, a kada nekoga pobedi onda je to Smederevo

DOBANOVCI, 13. novembar 2019 – Na gostovanju u Dobanovcima smederevski fudbaleri su danas doživeli treći poraz u nizu i opet je protiv njih sviran penal. Savladala ih je domaća Budućnost sa 3:1 (2:1). Zanimljiv podatak je da je ovo Dobanovčanima tek druga pobeda u ovom prvenstvu, a i prvu su zabeležili baš protiv Smedereva, kada su kao gosti slavili sa 2:0.

Dobro je počelo po Smederevce, kada je već u 10. minutu Milan Basrak udarcem iz okreta sa desetak metara doneo vođstvo. Ispostavilo se da prednost nije potrajala više od dva minuta, jer je bivši oklopnik Marko Živanović, rođeni Požarevljanin, jednu odbijenu loptu smestio pod preču gola Smederevaca i tako izjednačio.

Ni ovoga puta Smederevo nije prošlo bez penala sviranog za protivnika. U Dobanovcima je to bilo u prvom minutu nadoknade vremena u prvom poluvremenu. Start Đakovića u kaznenom prostoru sudija Manojlović iz Knjaževca okarakterisao je kao dovoljan za jedanaesterac. Realizovao ga je Đurađ Dobrijević.

Početak drugog dela je presudio konačan ishod meča, kada je u 47. minutu, nakon kornera, ponovo precizan bio Marko Živanović.

Narednog ponedeljka u 13 sati Smederevo je domaćin ekipi kragujevačkog Radničkog u tradicionalnom derbiju.

Tekst i foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!