Pobeda u završnici – za korak bliže tituli

SMEDEREVO, 25. maj 2019 – Protiv nekompletnih gostiju, koji su uprkos tome ostavili veoma dobar utisak, fudbaleri Smedereva su ostvarili pobedu golovima u završnici susreta: Smederevo – Jošanica 2:0.

Prvo poluvreme nije bilo dostojno lidera na tabeli, a potpuno druga slika viđena je u nastavku susreta, mada je i on počeo serijom promašaja domaćih. Prosto je neshvatljivo kako je Stefan Stojanović čak četiri puta, uglavnom iz neposredne blizine, bio neprecizan. Njemu se nešto kasnije pridružio i Trajković, da bi potom Radenković pravim projektilom sa 20 metara pogodio prečku.

Jošanica je 77. minutu ostala bez golmana, kada je isključen Kovač, koji je van kaznenog prostora sa leđa srušio Nikolića. Umesto njega na gol je stao Preljević.

Bedem gostiju popustio je u 81. minutu, kada je na pas Radenkovića odmerenim udarcem Lepojević pogodio suprotan ugao. Sve što je propustio početkom drugog dela Stefan Stojanović je ispravio u 86. minutu, kada je bio brži od pratioca i prizemnim udarcem sa dvadesetak metara pogodio mrežu, za radost oko hiljadu gledalaca.

Za overu titule u preostala dva kola Smederevcima je dovoljan još samo jedan bod, a prvu priliku da ga osvoje imaće u nedelju, u komšijskom derbiju u Mihajlovcu.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!