Nove medalje „Čelika“ na takmičenjima u orijentiringu i planinarskoj orijentaciji

SREMSKA MITROVICA, 22. april 2019 – Članovi Planinarski sportski klub “Čelik“ proteklog  vikenda učestvovali su u trećem kolu Lige u orijentiringu, drugom kolu Lige u planinarskoj orijentaciji, a bili su i na pohodu Jelasničkom klisurom i usponu na Borski Stol.

Domaćin trećeg kola OLS (Orijentiring liga Srbije) bio je POSK Jasenica iz Smederevske Palanke, gde je održana Larina trka. Odvijala se u naselјu Kolonija, sa startom u dvorištu osnovne škole i cilјem koji je bio na terenu fudbalskog kluba.  U trci je učestvovalo 32 člana PSK Čelik od kojih četrnaestoro dece. Najkraću stazu su imali najmlađi, Ž i M 12, dugu 1,3 km sa 6 kontrolnih tačaka. Najdužu je bila u elitnoj kategoriji, 2,9 km sa 20 kontrola. Deset članova kluba osvojilo je medalјe: 3 zlatne, 5 srebrnih i dve bronzane. Od toga je  5 medalјa u dečjim kategorijama, a sva tri odličja pripala čelikovcima u M12 kategoriji. Medalјe su osvojili: Nikola Tasić, Lazar Milutinović, Mihajlo Minić, Sofija Nikolić, Nemanja Vasilјević, Jelena Živojinović, Saša Nikolić, Dragan Pavlović, Dragan Nikolić i Branko Grujić.

Jasenica je iskoristila prednost domaćeg terena i pretekla Čelik koji je pre ovog kola bio drugi Nakon trećeg kola Čelik se nalazi na trećem mestu, iza prvoplasirane Pobede i drugoplasirane Jasenice.

Prethodnog vikenda održano je i drugo kolo u Ligi planinarske orijentacije. Trka je bila u organizaciji planinarskog društva “Crni vrh“ iz Bora, održana nje a terenima borskog Stola u okolini planinarskog doma. PSK “Čelik“ je učestvovao sa 7 ekipa od pionirskih do veteranskih i osvojene su 4 medalјe: dve zlatne – pionirke i veterani, jedna srebrna – pioniri i jedna bronzana – veteranke. Ekipa pionirki bila je u sastavu: Sofija Nikolić, Senka Rankovići Anka Ranković, a pionira: Nemanja Vasilјević, Sava Veličković i Vuk Gilanović. Zlatnu medalјu su osvojili i veterani Čelika, u sastavu: Dragan Pavlović, Nebojša Milovanović i Dragutin Jeremić. Bronzanu medalјu uzela je ekipa Čelikovih veteranki: Nataša Stanisavnjević, Danijela Jeremić i Bilјana Grujić.

Čelik je na ovom takmičenju osvojio 440 bodova i zadržao je vodeću poziciju u ligi za 2019. godinu, sa namerom da odbrani prošlogodišnju titulu. 

Po lepom i sunčanom, vremenu za uživanje u prirodi, u subotu je grupa čelikovih planinara, njih 14, boravila u Sićevačkoj klisuri, a u nedelјu, grupa od 15 planinara bila je na Borskom Stolu. Najpre je to bilo pešačenje od mesta dokle je mogao doći kombi, do planinarskog doma ispod Stola na 844 mnv. Tu u neposrednoj blizini je bistra voda malog jezera. Planinari prolaze stazicom pored jezera, preko livade, ulazi se na kamenitu usku stazicu, koja krivuda i ivicom grebena usmerava planinare ka najvišoj koti ove planina, 1155 mnv. Idealno vreme za fotografisanje okolnih planina, a posebno Velikog krša, ali i za nešto duži boravak na vrhu. Potom nazad do doma, na druženje i zajednički ručak, pasulј naravnokoji su spremili vredni domaćini iz PD “Crni vrh“ Bor.

Prethodne nedelјe održane su trke povodom memorijala Čika Duška Jovanovića na kojoj je Čelik imao izuzetnih dostignuća. Najveće je svakako seniorska titula Želјka Ćorića  u orijentiringu na dugim distancama.

Fotografije iz arhiva članova kluba

Skorašnji članci

error: Content is protected !!