Protestna blokada saobraćaja u Smederevu

SMEDEREVO, 8. jun 2018 – U 17 časova, kakav je bio i dogovor na društvenim mrežama, počela je i u Smederevu protestna blokada zbog cena goriva u Srbiji. Blokirana je Karađorđeva ulica, centralna gradska saobraćajnica, u delu između Tržnog centra „Danubius“ i Centra za kulturu.

Za tako nešto je bilo dovoljno dvadesetak vozila, koliko je i krenulo od Smederevske tvrđave, gde je bilo mesto okupljanja.

Uskoro se broj zaustavljenih automobila umnožio, što onima koji su se pridružili protestu, što onima koji nisu mogli da izađu sa na ovom mestu i inače uvek prepunih parkinga.

Blokada je napravljena i na raskrsnici kod Lipske rampe, ukrštanju takođe frekventnih saobraćajnica, koja povezuje grad sa Železarom, Kovinom, Požarevcem… Ovde se vozačima putničkih vozila priključilo i nekoliko traktorista i kamiondžija, čija muka sa cenom goriva ako nije veća manja sigurno nije.

Dogovor je da se propuštaju samo vozila hitnih službi, ne i autobusi, koji se uglavnom okreću pre nego što stignu do blokada. Policija je prisutna sa nekoliko automobila, mirno posmatra događanja.

Predviđeno je da blokade traju jedan sat, do 18 časova, a o daljim koracima će se učesnici dogovarati na licu mesta i, kao i do sada, na društvenim mrežama.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!