Prva Biznis liga u Smederevu

SMEDEREVO, 19. maj 2018 – Sportske igre pod nazivom Biznis liga, u organizaciji Samostalnog sindikata HBIS GROUP Serbia, počele su danas u Sportskoj hali, a otvaranju je prisustvovao i Lianxi Rafferty Wong, zamenik generalnog direktora u kineskoj kompaniji.

U Biznis ligi, koja se organizuje prvi put, osim Samostalnog sindikata, učestvuju i Minel Enim, Jastrebac Dimnjaci, Centar Evrogradnja, Metex, Italia Nuova, Želvoz, Dom zdravlja i Opšta bolnica Smederevo.

“Inicijativa je potekla iz firme Evrogradnja, koja radi kod nas, u Železari, kao treće lice. Raspitujući se da li ima zainteresovanih za organizaciju sportskih igara, vrlo brzo smo došli do ovolikog broja firmi, što je, pored naše, bilo dovoljno za početak. Imaćemo desetak ekipa u fudbalu i toliko u basketu. Neko se prijavio za više sportova, neko samo za fudbal, u zavisnosti od toga ko može koliko ljudi da uključi u turnir. Svima smo rekli da nam je cilj da pokažemo da znamo da radimo, ali da umemo i da se družimo. Nakon već ugovorenih termina, javili su se i drugi, tako da verujem da ćemo naredne sportske igre da proširimo, kako bi trajale duže, sa još više učesnika, a očekujem da će nam se mnogi javiti već posle ove prve Biznis lige”, rekao je Siniša Prelić, predsednik Samostalnogi sindikata HBIS GROUP Serbia.

Takmičenja su organizvana u malom fudbalu, basketu, stonom tenisu, streljaštvu i pikadu, kazao je za Podunavlje.info Slobodan Stoleski, predsednik Komisije za sport u Samostalnom sindikatu HBIS GROUP Serbia.

“Za mesec dana odlazimo u Bečiće na radničko sportske igre, pa je nama ovaj turnir veoma značajan kao test i provera ekipa. Biznis liga se igra subotom, sve do 2. juna, kada je finale. U malom fudbalu imao dve grupe po pet ekipa, igra svako sa svakim po grupama. Prvoplasirani i drugoplasirani iz grupa igraju polufinale i finale. Pripremili smo nagrade za prvo, drugo i treće mesto, proglasićemo najboljeg igrača, najboljeg strelca, najboljeg golmana”, rekao je Stoleski.

Rezultati prvog dana Biznis lige u malom fudbalu:

HBIS I – Dom zdravlja 4:1, HBIS II – Opšta bolnica 8:1, Centar Evrogradnja – Metex 3:0, Minel Enim – Želvoz 5:5, HBIS I – Italia Nuova 11:3, Dom zdravlja – Metex 3:0, Opšta bolnica – Želvoz 0:3, Centar Evrogradnja – Jastrebac Dimnjaci 6:2, Minel Enim – Italia Nuova 5:3.

Nadmetanja u pojedinačnim sportovima završena su danas.

U pikadu je najuspešnija, sa 110 krugova, Maja Živković (Centar Evrogradnja), krug manje imala je Zorica Stanković (HBIS), a treća je Sneža Grbić (HBIS) sa 100 krugova.

Streljaštvo ekipno, najuspešniji su takmičari HBIS-a sa 504 kruga, drugi je Minel Enim sa 339 i treći Centar Evrogradnja sa 317 krugova. Pojedinačno, najprecizniji je Dušan Dragić (177), drugo mesto je osvojio Dragomir Jeremić (167) i treće mesto je zauzeo Dejan Adamović (160), svi iz HBIS-a.

U stonom tenisu su se nadmetale dve ekipe. Opšta bolnica je bila uspešnija od HBIS-a (2:1). Pojedinačno, prvi je Stefan Dimitrijević (HBIS), drugi je Dragan Stefanović (Opšta bolnica) i treći je Goran Marković, takođe predstavnik Opšte bolnice u Smederevu.

Košarka će se igrati narednog vikenda, kada se nastavlja i Buznis liga u malom fudbalu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!