Torbica prvak Srbije u juniorskom, Filipović vicešampion u seniorskom skifu

SMEDEREVO, 3. maj 2018 – Marko Torbica je Veslačkom klubu Smederevo doneo titulu prvaka Srbije u juniorskom skifu, a Aleksandar Filipović vicešampionsku titulu u seniorskom skifu, saopšteno je danas.

Prvenstvo Srbije u malim čamcima, skifu i dvojcu, održano ove srede na Adi Ciganliji, okupilo je veslače iz 12 klubova sa ukupno 57 čamaca.

Filipović je osvajanjem drugog mesta iza veslača Partizana Marka Marjanovića, još jednom potvrdio dobru formu i najavio odličnu sezonu u kojoj tek predstoje velika takmičenja. Na ovaj način Filipović je ponovio odličan rezultat sa međunarodne regate u Zagrebu.

Junior Marko Torbica je trijumfom u juniorskom skifu stekao status glavnog kandidata za nastup na predstojećem Evropskom prvenstvu za juniore koje će se održati krajem maja u Francuskoj. Odluka o tome da li će biti u sastavu juniorske reprezentacije Srbije biće poznata posle Beogradske internacionalne regate koja je na programu 12. i 13. maja.

Što se Filipovića tiče, naredna provera ga očekuje na I Svetskom kupu koji će se održati u Beogradu na Adi Ciganliji od 1. do 3. juna.

Veslači Smedereva bili su uspešni i na prvoj regati Kupa Srbije održanoj istog dana. Smederevci su svoju riznicu trofeja uvećali za pet zlatnih i četiri bronzane medalje.

U konkurenciji juniora ubedljivo ispred ostalih do zlata su doveslali Lazar Ristić i Marko Torbica u dubl skulu. Miroslav Jovanović je u kadetsklom skifu bio najbolji, a njegov klupski drug Vuk Marković u istoj disciplini okitio se bronzanom medaljom.

Andrija Jevtić i Nikola Soldatović bili su prvi u kadetskom dvojcu bez kormilara, a u istoj kategoriji u dubl skulu bronza je pripala Veljku Vukašinoviću i Todoru Markoviću.

Vuk Marković, Nikola Soldatović, Andrija Jevtić i Miroslav Jovanović okitili su se zlatom u kadetskom četvercu bez kormilara

U konkurenciji pionira Božidar Kovačević bio je treći u skifu.

Uspešne su bile i veslačice Smedereva. U četverac skulu dve posade Smedereva našle su se na pobedničkom postolju. Teodora Stevanovska, Milica Mladenović, Milka Zdjelar i Maša Vasić bile su prve, a bronzu su osvojile Jelena Vukelić, Tara Lazić, Nevena Stevanović i Ana Soldatović.

Druga regata Kupa Srbije na programu je 12. i 13. maja kada se u Beogradu na Adi Ciganliji održava tradicionalna Beogradska internacionalna regata.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!