Prvo ovogodišnje nadmetanje veslača

SMEDEREVO, 24. februar 2018 – Veslači Smedereva nastupaju danas (subota) na prvom ovogodišnjem zvaničnom takmičenju. Državno prvenstvo na ergometrima održava se u Dvorani Ranko Žeravica na Novom Beogradu. Očekuje se nastup više od 500 veslača i veslačica koji će se boriti za naslov najboljeg.

U takvoj konkurenciji veslači Smedereva će nastupiti sa 44 takmičara u juniorskoj, kadetskoj i pionirskoj konkurenciji. Osim veslača, boje VK Smederevo braniće i devet devojčica.

U konkurenciji juniora nadmetaće se Marko Torbica i Lazar Ristić, u konkurenciji kadeta za što bolji plasman boriće se Miroslav Jovanović, Todor Marković, Nikola Soldatović, Andrija Jevtić, Konstantin Šujić, Vuk Marković, Lazar Živković, Veljko Vukašinović, Dušan Popović, Petar Samardžija, Luka Vasić, Vukašin Rajić i Mladen Vukašinović.

Najviše predstavnika VK Smederevo imaće u konkurenciji pionira. Tu su Vojislav Veljković, Nemanja Mihajlović, Matija Bančov, Božidar Kovačević, Bogdan Savić, Vuk Simić, Luka Božilović, Dimitrije Simić, Lazar Stojković, Dimitrije Otašević, Jovan Matić, Miloš Janković, Dimitrije Mihajlović, Aleksandar Stefanović, Milan Đuričić, Ilija Stanojević i Ilija Mijalković.

Na ovom takmičenju nastupiće i pionirke Tara Lazić, Milka Zdjelar, Milica Mladenović, Maša Vasić, Milica Pejović, Jelena Vukelić i Teodora Stevanovska.

U kategoriji veterana bolji od ostalih u ovoj konkurenciji pokušaće da bude višestruki prvak Srbije u ovoj kategoriji Nikola Otašević.

Skorašnji članci