Počeo tradicionalni Prolećni sajam cveća i meda u Smederevu

SMEDEREVО, 10. maj 2024 – U Smederevu je danas otvoren 15. Prolećni sajam cveća i meda, izložbenog, prodajnog i takmičarskog karaktera, koij je okupio 53izlagača, a za posetioce Sajam je otvoren do nedelje 12. maja.

Osim proizvođača iz Smedereva i okoline na sajmu su i izlagači iz Novog Sada, Vršca, Paraćina, Kikinde, Kragujevca, Kruševca…

„Organizovanjem ove manifestacije, koja je postala svojevrsni pečat grada, ali i istinski simbol proleća, grad Smederevo želi da pruži podršku svima koji se bave proizvodnjom cveća, meda i pčelinjih proizvoda“, rekla je na otvaranju sajma gradonačelnica Smedereva, Jasmina Vojinović.

Svim učesnicima uručene su zahvalnice, a prema odluci stručne komisije za najbolji rasadnik proglašen je Rasadnik „ Živulović“ iz Vučića kod Kragujevca, drugo mesto pripalo je smederevskom JKP „ Zelenilo i groblja, a treće Rasadniku „ Marković“ iz Badljevice.

Za najuređeniji štand izabran je Rasadnik „Zlatna Tisa“ iz Kruševca, drugo mesto je pripalo Rasadniku „ Rašić“, iz mesta Sepci kod Rače, a treće Rasadniku „ Danko Ristić“ iz Gornje Trnave kod Kragujevca.

Na štandovima postavljenim na Trgu republike, ambijent protkan šarenilom cveća upotpunjuju proizvodi iz domaće radinosti.

Atmosferi svečanog otvaranja 15. Prolećnog sajma cveća i meda doprineo je i nastup Ansambla narodnih igara i pesama Smederevo.

Informacija i foto: Grad Smederevo

Skorašnji članci

error: Content is protected !!