Bojić osvojio medalju na Velikoj nagradi Smedereva

SMEDEREVO, 25. novembar 2017 – Čak 16 kompleta medalja podeljeno je prvog dana međunarodnog turnira za mlađe kategorije u Smederevu, a srpskim takmičarima je pripalo sedam najsjajnijih odličja. Među osvajačima medalja i jedan Smederevac, Dušan Bojić.

Danas je na programu bila Velika nagrada Smedereva, u tri kategorije – kadetskoj (do 16 godina), mlađe juniorskoj (do 18) i juniorskoj (do 20), a bodovao se i ekipni plasman.

Smederevac Dušan Bojić je bio najbolji među srpskim kadetima vazdušnim pištoljem, sa 538 krugova. Uspešniji od njega u ukupnom plasmanu bio je samo Dejan Jager iz Slovenija (553). Razultat vredan pažnje postigao je još jedan član smederevske streljačke družine, Veljko Ilić. On je u ukupnom plasmanu bio peti mlađi junior u nadmetanju puškom (609,3).

Mladi srpski strelci su osvojili tri od moguće četiri zlatne medalje u nadmetanju puškom za muškarce. Najbolji rezultat dana ostvario je evropski juniorski vicešampion Lazar Kovačević. Strelac Jagodine 92 je pobedio u takmičenju juniora (do 20) sa 620,1 krugom, jednim više od drugoplasiranog Hrvata Mikuljana. Treće mesto pripalo je Kragujevčaninu Stevanu Jovanoviću, koji je predvodio tim „Čika Mate“ ka ekipnom trijumfu.

Đorđe Savić („Oko sokolovo“) je trijumfovao u nadmetanju kadeta (16 godina), u kome je Stojan Stevanović (Policajac) bio treći. Medalje u takmičenju mlađih juniora (do 18 godina) osvojila su dvojica srpskih strelaca. Dušan Dimitrijević („Čika Mata“) je bio drugi, a Aleksa Mitrović (Novi Beograd Ušće) treći.

U ženskoj konkurenciji puškom Srpkinjama su pripala dva prva mesta. Marija Malić (Jedinstvo) je pobedila među mlađim juniorkama, ispred Ivane Marić i Marije Zavišić (obe Policajac). Srpski klubovi su osvojili i sve tri medalje u ekipnoj konkurenciji. Pobedio je Novi Beograd Ušće, srebro je pripalo „Čika Mati“, a bronza Policajcu. Kristina Lazarević je bila druga, a Marija Kolarević treća kod kadetkinja. Ani Akifović je pripala bronza u kategoriji juniorki

U nadmetanju pištoljem u juniorskoj konkurenciji su pobedili Malina Stanojković (Bor 030) i Branko Mađanović (Policajac). dok je ženska ekipa „Živka Relića Zuca“ iz Sremske Mitrovice bila treća.

U nedelju svi strelci nastupaju u jedinstvenoj kategoriji, u okviru „Valter kupa“. Biće održana i finala (do 13 do 18 godina),a dvoje najuspešnijih pojedinaca će dobiti oružje, nagradu sponzora „Valtera“.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!