Orlić na obeležavanju Dana grada Smedereva

SMEDEREVO, 26. novembar 2017 – Zamenik predsednika Poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Vladimir Orlić, obraćajući se prisutnima povodom obeležavanja Dana grada Smedereva, preneo je “iskrene čestitke i pozdrave našeg predsednika i članova Predsedništva stranke”.

“Vi ste u protekloj godini pobrali sjajne plodove svega onoga što smo zajednički radili u godinama iza nas. Fenomenalne plodove teškog, mukotrpnog, posvećenog rada. Šansa koja je stvorena i taj zajednički rad i taj put sloge i zajedništva, to je zajednički rezultat.”

Orlić je, pored ostalog, naglasio da “ono što ste vi napravili ovde, na primeru Železare, je fenomenalan rezultat, koji niko na svetu ne može da ospori. Ovih 20.000 novih radnih mesta, istorijska prestonica Smederevo, nije ni korak zaostala za aktuelnom, za Beogradom. Otprilike u istom periodu, Beograd je imao toliko, a možda i manje novih radnih mesta u odnosu na vas. I na tome, još jednom, sve čestitke”, rekao je visoki funkcioner SNS-a.

Svečana akademija povodom Dana grada Smedereva održana je sinoć u prisustvu čelnika Grada Smedereva, predstavnika Vojske Srbije, MUP-a, SNS-a, koalicionih partnera, gradova i opština, Hestila, ali i zaposlenih u Gradskoj upravi Smederevo, ovdašnjim javnim preduzećima i ustanovama. Mnogi od njih došli su, kako su nam potvrdili, po principu “dobrovoljnosti”.

Tokom programa, prikazan je pedesetominutni promotivni film kojim su istaknuta postignuća aktuelne vlasti u Smederevu između dva datuma, koji se obeležava u znak sećanja na dan kada je 1805. godine turski zapovednik dizdar Muharem Guša  predao ključeve Smederevske tvrđave vođi srpskih ustanika voždu Karađorđu.

Takođe, predstavljeni su dobitnici srebrnjaka grada Smedereva za 2017. godinu, kao priznanja pojedincima i organizacijama “koji su svojim radom, u različitim oblastima, doprineli dobrobiti Smedereva”.

Ove godine, nagrađeni su predstavnici kulturno umetničkog stvaralaštva – KUD Mihajlovac, KUD „Kolarac“ Kolari, KUD „Vuk Karadžić“ Osipaonica, KUD Lipe, kao i predstavnici iz oblasti sporta – Nenad Martić, trener Rukometnog kluba Smederevo, organizator Međunarodnog turnira Trofej Smedereva i Nikola Stošić, kik bokser, osvajač mnogobrojnih domaćih i međunarodnih nagrada.

U umetničkom programu obeležavanja Dana grada Smedereva učestvovali su Gradski ženski hor „Kir Stefan Srbin“, Ansambl narodnih igara i pesama Smederevo, kao i Akademsko kulturno umetničko društvo „Španac“ iz Beograda.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!