Apelacioni sud presudio tri godine zatvora

BEOGRAD/SMEDEREVO, 13. jul 2017 – Apelacioni sud u Beogradu je, nakon održanog pretresa, doneo presudu kojom je preinačio prvostepenu presudu i okrivljenog M. P.  zbog izvršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, osudio na kaznu zatvora u trajanju od tri godine.

On je oglašen krivim zato što je novembra 2011. godine posredovao u prodaji opojne droge na taj način da je povezao A.A. sa B.B. od koga je A.A. kasnije kupovao „spid“ i „marihuanu“ i prodavao njemu poznatim licima, a novac od prodate droge A.A. u više navrata predavao V.V. koji je ovaj novac odnosio i predavao B.B.

Po nalaženju Apelacionog suda iz utvrđenog činjeničnog stanja proizlazi da su se u radnjama okrivljenog stekla sva bitna kako subjektivna tako i objektivna obeležja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, budući da je radnja posredovanja u prodaji, koju je okrivljeni preduzeo, jedna od alternativno propisanih radnji izvršenja krivičnog dela za koje je optužen.

Presudom Višeg suda u Smederevu od 29. decembra 2016. godine okrivljeni M. P. je oslobođen od optužbe da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, na koju je viši javni tužilac u Smederevu uložio žalbu.

Protiv presude Apelacionog suda dozvoljena je žalba u trećem stepenu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!