Čelik nastavio odbranu titule državnog prvaka u Orijentiring ligi

SMEDEREVO, 27. mart 2022 -Na terenima Malog Orašja, u blizini motela Jerina, juče je održano takmičenje u okviru Orijentiring lige Srbije. Ovo je drugo kolo lige, a takmičenje, koje je organizovao šampion Srbije PSK Čelik, imalo je radni naziv Despotica.

Učestvovalo je 184 takmičara iz 13 klubova, sa njima i oni koji se individualno bave ovim lepim i zdravim sportom. Među učesnicima je bilo i 29 članova Čelik, a pored takmičara, Čelik je iskoristio priliku da kroz Open kategoriju promoviše ovaj sport. U Open kategoriji učestvovalo je 12 žitelјa Smedereva.

Teren na kom je održano takmičenje je tipičan za ovaj brdovit deo Šumadije, sa dobrom mrežom njivskih puteva i staza, mnoštvom zemlјišnih detalјa, pokriven različitim vrstama vegetacije i tipova zemlјišta.

Na takmičenju najviše domete ostvarili su takmičari Pobede iz Beograda, Jasenice iz Smederevske palanke i Čelika. Na početku nove sezone, nakon dva kola lige, ova tri kluba istakla su kandidaturu za najvići plasman.

Čelikovi takmičari okitili su se sa 12 medalјa, novokreiranih medalјa;  3 zlatne 5 srebrnih i 4 bronzane. Za Čelik, zlatne medalјe osvojili su: Lana Ivković, što je njena prva pobeda u jednom kolu lige Srbije; Ilija Milutinović, prošlogodišnji pobednik lige u M12, a sada dve pobede u dva kola nove lige u starijoj kategoriji, kao i Milan Mijailović u svojjo kategoriji. Srebrne medalјe pripale su: Anki Ranković, Angelini Vučković, Mihajlu Miniću, Draganu Pavloviću i Mariji Trajković. Za Čelik, bronzane medalјe osvojili su: Marta Trajković, Nataša Vasojević, Bilјana Aranđelović i Bilјana Grujić.

Već  danas, u nedelju 27. marta, takmičari Čelika učestvuju na 10. Memorijalu Saša Palinkaša na Fruškoj Gori, u delu Ziganskog logora, u okviru trećeg kola OLS.

Fotografije članova kluba.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!