Šutanovac: U Srbiji se uspostavlja sultanat

SMEDEREVO, 15. jun 2017 – U Smederevu je održan razgovor/tribina o aktuelnoj političkoj situaciji i stanju u Demokratskoj stranci, a pored funkcionera stranke prisustvovali su predstavnici rukovodstva i članstva iz Smedereva, Smederevske Palanke i Velike Plane.

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je večeras u Smederevu da za DS izbor Ane Brnabić za premijera nije sporan zato što je ona žena, što ima drugačija opredeljenja, ali jeste sporan zato što sa pozicije ministra nije napravila reformu koju je obećala, niti je na bilo koji način kao ministarka doprinela da se u Srbiji bolje živi.

“Lično sam navijao da kandidatkinja bude žena i mislim da je to dobro za Srbiju da konačno imamo ženu na čelu vlade, ali mislim da gospođa Brnabić nije, niti bilo ko iz sadašnje vlade, dovoljno kadar, vredan, marljiv i radan, da ima dovoljno znanja i rezultat iza sebe, da bi na adekvatan način mogao da vodi vladu”, rekao je Šutanovac.

On je ocenio da se u Srbiji “uspostavlja sultanat, sa mnogo malih vezira”, a prema njegovim rečima, Ana Brnabić je „prihvatila da bude jedan od vezira u tom sultanatu u kome se zna ko je sultan“.

Šutanovac je pohvalio Izvršni odbor Demokratske stranke za rad u poslednjih pet meseci i na pripremi skupština – 56 opštinskih odbora je u jednom danu imalo izborne skupštine, što se, kako je naglasio, u stranci dugi niz godina nije dogodilo.

“To pokazuje da imamo organizaciju. Podsećam, za sve one koji su sumnjali da Demokratska stranka još uvek postoji na terenu, da smo za nekih 5 i po sati sakupili više od 17.000 potpisa i krucijalno doprineli tome da Saša Janković drugi preda listu i da budemo mnogo dana ispred nekog ko je bio treći. Ovo ide u prilog tome da u Srbiji postoji dosta stranaka koje su u opoziciji, ali postoji samo jedna stranka koja je uvek bila noseća stranka kad je dolazilo do promena, a to je Demokratska stranka”, naglasio je Šutanovac.

On je istakao da ono što se desilo Demokratskoj stranci u poslednjih pet godina, nije se desilo nikada nijednoj stranci na ovim prostorima.

“Oko 140 naših članova, funkcionera opštinskih, državnih je privedeno. Imamo samo jednu prvostepenu presudu. Nekoliko njih je dobilo optužnice, a najveći broj njih je bio utamničen da bi završili na naslovnim stranama, da bi se danima pisalo o njima kako su korumpirani, kako su lopovi, a onda su pušteni kući bez da je na naslovnim stranama to isto bilo objavljivano. Zašto je to rađeno samo, jedino i isključivo Demokratskoj stranci. Nemamo dilemu. Zato što se plaše samo, jedino i isključivo Demokratske stranke”, zaključio je Šutanovac.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!