Štrajkači „Goše“ blokiraju pružni prelaz

SMEDEREVSKA PALANKA, 16. jun 2017  – I pruga i put – od 9 do 10 sati. Zaposleni u FŠV „Goša“ ovog petka su promenili način protesta, blokadom pružnog prelaza nedaleko njihove fabrike zaustavljaju na sat vremena i železnički i drumski saobraćaj u tom delu Smederevske Palanke.

Na taj korak su se odlučili pošto od dvodnevne blokade železničke stanice u Palanci, u utorak i sredu, očigledno nije bio efekta.

– Jedino novo je da su nam uplatili po 100 dinara. I to ne svima, samo onima kojima je trebalo banke da ugase račune. Trebalo je sad da primimo putne troškove, akontaciju i isplatu, trebalo je da nam puste i prvu od onih dogovorenih 16 rata isplate starog duga, to bilo negde oko 50 hiljada po radniku… Ništa od toga. Moraćemo izgleda od ponedeljka još više radikalizujemo svoje proteste – najavljuje Milan Vujčić, predsednik štrajkačkog odbora.

Radnici „Goše“ su, podsetimo, u štrajk stupili krajem marta. Dobili su po 60 hiljada dinara nakon posete tada premijera Vučića, od strane poslovodstva im je obećano po 100 hiljada, ali  još uvek čekaju deo od 30 hiljada po zaposlenom. Ostali štrajkački zahtevi su da im se dug za zaostale zarade isplati u 16 rata, kao i da plate moraju da bude redovne, mesec za mesec. Zbog neisplaćenih zarada u vreme prethodnog slovačkog vlasnika firme, dug za zaostale zarade se samo iz godine u godinu nagomilavao, a pune četiri im nisu bili uplaćivani ni porezi i doprinosi.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!