Ministarstvo: Neprihvatljivo ponašanje direktorke

MINISTARSTVO PROSVETE, 7. jun  2017 – Snimanje muzičkog spota u Osnovnoj školi „Dimitrije Davidović“ u Smederevu je prema mišljenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja neprimereno i neprihvatljivo, jer sadržaj omalovažava ugled prosvetnih radnika i obrazovno vaspitnu ulogu škole.

Po nalogu ministra, Republička prosvetna inspekcija izvršiće vanredni inspekcijski nadzor koji će utvrditi da li su poštovane zakonske procedure prilikom izdavanja prostora za snimanje spota.  Inače, Ministarstvo, tačnije Školska uprava Požarevac, je reagovala odmah po saznanju da je spot emitovan. Na zahtev ŠU Požarevac direktorka škole je dala izjavu u kojoj je navela da nije tražila, pa samim tim ni bila upoznata, sa scenarijom muzičkog spota.

Prema saznanjima Ministarstva, direktorka škole za odluku o ustupanju prostora nije imala saglasnost Republičke direkcije za imovinu. Takođe, saglasnost za snimanje spota nije tražena od Ministarstva, ali i da jeste ne bismo je dali.  Vanredni republički inspekcijski nadzor će utvrditi sve okolnosti. Nakon toga, Ministarstvo će postupiti u skladu sa inspekcijskim izveštajem.

Stav Ministarstva je da neko ko obavlja funkciju direktora škole ne bi smeo da postupi na način koji je  apsolutno neprihvatljiv za jednog prosvetnog radnika, navodi se u današnjem saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Spot za pesmu muzičara iz BiH DJ Krmka, sa erotskim elementima, provokativno obučenom “profesorkom” i učenicima statistima, snimljen u Osnovnoj školi “Dimitrije Davidović” u Smederevu, uzburkao je smederevsku i širu javnost.

Skorašnji članci