Protest u Beču – ne može bez Smederevaca

BEČ/SMEDEREVO, 9. april 2017 – Istog dana kada je u Beogradu održan protestni skup, najveći u poslednjih petnaestak godina, i naši ljudi koji žive, rade i studiraju u Austriji okupli su se u Beču. Naravno, ovakvo jedno okupljanje nije moglo da prođe bez Smederevki i Smederevaca, koji su transparentima jasno dali do znanja odakle su.

„Želimo da informišemo, kako Austrijance, tako i naše  ljude i strance koji žive u Beču i Austriji o onome što se dešava u Srbiji. Do organizacije skupa je došlo spontano na inicijativu nekoliko studenata iz Srbije koji ovde studiraju. Nijedna zvanična organizacija, partija ili udruženje ne stoji iza nas. Ovo je isključivo građanski skup, podrška građanskim protestima u Srbiji i informisanje austrijske javnosti o trenutnom stanju u Srbiji“, naveli su organizatori i pozvali učesnike da na skup u blizini gradske biblioteke i palate Hofburg ponesu „veliki osmeh i dobru energiju“.

Učesnici protesta su najavili da će  nastaviti da prate „kako se odvija situacija u Srbiji“, da će stranica protesta na Fejsbuku i dalje ostati aktivna, a da će podršku ljudima u Srbiji ponovo pružiti „kad god bude trebalo“.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!