Jasmina i Petar u Rušama

SMEDEREVO, 7. januar 2017 – Srpska streljačka reprezentacija takmičarsku 2017. godinu počinje na tradicionalnom međunarodnom turniru u slovenačkom mestu Ruše (14. i 15. januar), koji će ove godine biti održan 23. put. U nacionalnom timu su i Jasmina Milovanović (pištolj, seniorke) i Petar Adamović (pištolj, juniori) iz Smedereva.

Upravni odbor SSS je, na predlog sportskog direktora Srećka Pejovića, odlučio da u selekciji Srbije za Ruše bude 32 strelaca.  Turnir, čiji je domaćin Streljačka družina Prvi pohorski bataljon, je poslednje kriterijumsko takmičenje za sastav reprezentacije Srbije koja će u martu učestvovati na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Mariboru.

Srpski takmičari su prošle godine u Rušama, u konkurenciji strelaca iz osam zemalja, osvojili 11 medalja, od toga pet zlatnih. Najuspešnija učesnica 22. međunarodnog turnira u Rušama bila je Zorana Arunović, koja je i prvog i drugog dana pobedila vazdušnim pištoljem. Po jedno zlato „pogodili“ su Andrea Arsović (vazdušna puška), Milutin Stefanović (vazdušna puška) i Damir Mikec (vazdušni pištolj). Na ovogodišnjem mitingu najsjajnija odličja  će braniti svi izuzev Mikeca, koji će nešto kasnije početi sezonu.

Uz strelce olimpijce biće njihovi lični treneri, a u stručnom štabu su još Saša Iker, Marijana Novković, Ivan Manojlović i Sreten Nešković. Vođa puta je Miomir Spasojević.

Broj srpskih predstavnika na mitingu u Rušama sastavom reprezentacije verovatno nije zaključen, jer moguće je da će neki strelci iz naše zemlje učestvovati u sopstvenoj organizaciji.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!