Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava poljoprivrednim i zemljoradničkim zadrugama

BEOGRAD, 17. jul 2018 – Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća raspisao je danas javni konkurs za realizaciju Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja kroz učešće države u ekonomski-finansijskim podsticajima za zemljoradničke i poljoprivredne zadruge u 2019. godini.

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava za novoformirane zadruge je 7,5 miliona dinara, za stare zadruge 15 miliona i za složene zadruge 60 miliona dinara.

Realizacijom programa se unapređuje zadružni sistem i povećava konkurentnost, kako se navodi u objavi konkursa, ali se obuhvata i aspekt društvenih i socijalnih promena u kojima su zadruge značajan akter. Cilj je sistemsko unapređenje poslovanje zadruga, kao i kvaliteta života u ruralnim sredinama kroz ravnomerniju raspodelu dohotka i povećanje ekonomskih mogućnosti u sklopu ravnomernog regionalnog razvoja.

Rok za podnošenje prijava je od dana objavljivanja konkursa do 15. avgusta za novoformirane i stare zadruge, a za složene zadruge rok je 1. septembar 2019. godine. 

Tekst konkursa možete da pogledate OVDE:

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!