Upražnjena mesta u ustanovama socijalne zaštite – potrebne i dve negovateljice u Domu za stare u Smederevu

1. april – Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja objavilo je danas da je omogućilo dodatno angažovanje kadrova u ustanovama socijalne zaštite na teritoriji Srbije. Imajući u vidu povećani obim posla, smeštajne kapacitete – broj korisnika, kao i broj trenutno zaposlenih, upražnjenih mesta za angažovanje lica na privremeno povremenim poslovima svake ustanove, omogućeno je dodatno zapošljavanje 199 negovateljica, 53 medicinske sestre, četiri medicinska tehničara, tri lekara i 16 radnika obezbeđenja. Među traženim kadrovima su i dve negovateljice u Domu za stare u Smederevu.

Ova mera, kako se navodi u saopštenju, ima za cilj obezbeđivanje još bolje zaštite i unapređenje uslova života svih korisnika ovih ustanova, koji istovremeno pripadaju kategoriji građana najugroženijih zaraznom bolešću COVID-19.

Svi zainteresovani koji ispunjavaju kriterijume mogu da pošalju svoje prijave na imejl adresu ustanove u kojoj konkurišu, a ovo je spisak svih ustanova, koji će biti objavljen i na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien