Stefanović: Rigorozna kontrola poštovanja donetih mera

18. mart 2020 –Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su mere zabrane i ograničenja kretanja u okviru vanrednog stanja donete kako bi se zaštitili stariji sugrađani i izbegli veliki skupovi ljudi, a da će kontrola poštovanja ovih mera biti rigorozna, pri čemu će svako ko bude prekršio biti krivično odgovoran.

Vlada je, kako je podsetio, uvela zabranu kretanja za sve građane u periodu od 20 časova do 5 časova ujutro, kao i apsolutnu zabranu kretanja – u ruralnim i područjima sa manje od 5.000 stanovnika za starije od 70 godina, a u gradovima za starije od 65 godina.

Ministar je upozorio na to da za sada nema dovoljno discipline, navodeći da je izvršena kontrola 7.607 ljudi kojima je naređena samoizolacija, od kojih 1.650 nije poštovalo mere.

Protiv onih koji se ne pridržavaju mera, biće odmah napisana krivična prijava i poslata na kućne adrese, a krivični postupci slede kada tužioci budu smatrali da treba, naglasio je Stefanović, i dodao da će ljudima van stanova biti odmah pisana krivična prijava i biće sprovođeni kućama.

Izvor: Vlada Republike Srbije

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien