Palanka i kompanija Kingšin Kejbls potpisali memorandum o razumevanju

SMEDEREVSKA PALANKA, 6. mart 2020 – Južnokorejska kompanija Kingšin Kejbls i opština Smederevska Palanka potpisali su danas memorandum o razumevanju. Sledeća etapa je započinjanje gradnje fabrike za proizvodnju elektronskih komponenti za automobilsku industriju, očekuje se da to bude u aprilu, a pogon ove kompanije u Smederevskoj Palanci trebalo bi da uposli oko 1.000 radnika.

Fabrika će proizvoditi delove za baterije za električna vozila i, kako se i danas čulo, očekuje se da počne da radi najviše za godinu dana, a investicija je vredna više od 20 miliona evra

Fabrika, koja  će biti smeštena u industrijskoj zoni Guberaš, druga je u Evropi u koju investira ova korejska kompanija, prva je u Poljskoj. Pred toga, Kingšin Kejbls ima pogone u Indiji, Kini, Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku, Hondurasu i Kambodži.

Današnjem potpisivanju memoranduma prisustvovali i ambasador Južne Koreje u Srbiji Hjong-ćan Čei Goran Knežević, ministar privrede, koji je ovom prilikom najavio još jednu investiciju u Palanci polovinom godine, kako je kazao, pregovori sa zainteresovanim investitorom su u toku.

Foto: palankadanas.com, Youtube printscreen

Skorašnji članci

error: Content is protected !!