Grad vs sneg

SMEDEREVO, 23.mart 2018 – Ekipe Zimske službe JKP „Zelenilo i groblja“ angažovane su danonoćno na raščišćavanju saobraćajnica i drugih javnih površina od snega i leda. Radi se po utvrđenim prioritetima, a pored gradskih prohodni su i seoski putevi, saopšteno je na sajtu Grada Smedereva.

Do sada su potrošene 122 tone mešavine agregata, a samo prethodne noći 54 tone. Za održavanje javnih pešačkih površina, trgova, trotoara i stepeništa, utrošeno je oko 500 litara tečnog kalcijuma i tona granula.

JKP „Zelenilo i groblje“ apeluje na sugrađane da  redovno čiste čiste sneg sa prilaznih puteva, staza i trotoara ispred svojih kuća, zgrada ili poslovnih prostora, te da uklone nepropisno parkirana vozila kako bi se kvalitetno realizovali svi planirani poslovi na održavanju higijene grada u zimskim uslovima.

Povodom novih snežnih padavina i niskih temperatura danas je održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije.

Štab je informisan da su angažovani svi raspoloživi kapaciteti i mehanizacija u cilju održavanja redovnog funkcionisanja grada, kao i da su nadležne službe u stalnoj komunikaciji i sinhronizovanom delovanju.

Na sastanku je konstatovano da su zimske službe konstantno na terenu, da se saobraćajnice čiste redovno prema prioritetu, da se javni gradski prevoz, uz manja kašnjenja, odvija po predviđenom režimu, a zdravstvene ustanove funkcionišu uobičajeno.

Na sastanku Štaba dogovoreno je da će sve vitalne ustanove i službe nastaviti da rade pojačano u cilju obezbeđivanja nesmetanog odvijanja života u gradu.

Konstatovano je, takođe, da je zbog rasta nivoa vodostaja Dunava proglašena redovna odbrana od poplava, ali da se u narednom periodu ne očekuju poplave.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!