U „Aurori“ uhapšeni i Smederevci, Palančani i Planjani

BGD/SD/SP/VP – 23. mart 2018 – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodna dva dana u akciji  „Aurora“ uhapsili su 270 osoba, zaplenili oko 30 kilograma narkotika i veću količinu oružja. Među njima i nekoliko Smederevaca, Planjana i Palančana.

M.P. (1984) je lišen slobode kada je kod njega pronađeno 240 grama amfetamina, 32,2 grama kofeina, 46,8 grama marihuane i 112,4 grama spida. Po nalogu nadležnog tužilaštva, njemu je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće priveden tužiocu.

Uhapšen je D.H. (1983), kod koga je policija pronašla 94 tablete ekstazija i manju količinu marihuane. On je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani.

Među uhapšenima je i D.H. (1999), za koga se sumnja se da je sredinom marta u tuči naneo oštećenoj ženi teške telesne povrede. I on je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani.

D.S. (1982) i G. V. (1976) su uhapšeni jer se sumnja e da je D. S. marihuanu pakovao u manje kesice od po gram, a zatim je prodavao G. V. i još jednoj osobi iz Smederevske Palanke. Oni su uhapšeni prilikom pokušaja prodaje marihuane i njima je po nalogu nadležnog tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće priveden tužiocu.

Policija je u Smederevu uhapsila R. J. (1982), za koga se sumnja da je on sa još dve osobe provalio u vozilo na parkingu jednog motela na auto-putu Beograd-Niš kod Velike Plane, iz kog je od državljanina Bugarske koji je spavao ukrao torbicu u kojoj se nalazilo 2.250 evra i ličnim dokumentima.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, njemu je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće priveden tužiocu.

N.J. (1985) je uhapšen pod sumnjom da je n 22. marta ove godine, maskiran fantomkom i uz pretnju pištoljem od radnika trgovinske radnje u Smederevu oteo oko 20.000 dinara. Takođe se sumnja da je istog dana na isti način pokušao da izvrši razbojništvo u još jednoj prodavnici. Kod njega su pronađeni fantomka, plastičan pištolj i jedna rukavica. Po nalogu nadležnog tužilaštva, njemu je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće priveden tužiocu.

Inače, policija je u ovim akcijama širom Srbije, kako je saopšteno, zaplenila oko 25 kilograma marihuane, 254 grama heroina, 720  grama kokaina, 4,1 kilogram amfetamina, 580 tablete ekstazija, 578 komada raznih tableta i oko 70 kilograma kofein-hidrida koji se koristi za uvećavanje mase opojnih droga.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!