You are here

Putničko pristanište u Smederevu dobilo operatera

BEOGRAD, 26. oktobar 2017 – Vuk Perović, v.d. direktora Agencije za upravljanje lukama, potpisao je danas sa Karmenkom Babić, predstavnicom konzorcijuma koji čine privredna društva „Đerdap usluge“ a.d. Kladovo i „Emporio team“ d.o.o. iz Beograda ugovor o obavljanju lučke delatnosti u međunarodnom putničkom pristaništu u Smederevu, objavljeno je danas na sajtu ove Agencije.

„Prioritet Agencije za upravljanje lukama je razvoj rečnog putničkog saobraćaja, i jako je važno to što smo, nakon Kladova, dobili i prvog operatera na putničkom pristaništu u Smederevu. Potpisivanjem ugovora sa konzorcijumom ostvarili smo jedan od zadatih ciljeva – da turistima ponudimo i približimo jedinstven pogled na istočnu Srbiju sa Dunava. Uporedo sa razvojem kruzinga želimo da radimo na uspostavljanju linijskog saobraćaja u ovom delu naše zemlje. Sa zadovoljstvom mogu da najavim da će oba pristaništa biti spremna da dočekaju prve putnike u narednoj nautičkoj sezoni 2018. godine“, izjavio je Vuk Perović.

Konzorcijumu je uručeno rešenje i uverenje o upisu u registar lučkih i pristanišnih operatera, čime je ovaj konzorcijum zvanično prvi lučki operater koji će svoju delatnost obavljati na međunarodnom putničkom pristaništu u Smederevu narednih 10 godina.

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien