Smederevska liga u streljaštvu

SMEDEREVO, 25. decembar 2016 – Milan Marić, Anđela Radojičić, Nemanja Adamović i Dunja Rajković ostvarili su svoje prve pobede u I kolu IV Smederevske lige osnovaca u streljaštvu, a pobednici I kola IX Smederevske lige u streljaštvu su Novica Petrović sa fenomenalnih 190 krugova i Marija Aničić sa 180 krugova. Ekipno, kod seniora ekipa „Kore-Mig“ na osnovu  poslednje serije trijumfovala je nad „Juteksom“, dok je kod seniorki pobedila gostujuća ekipa SK „Aranđelovac“, koja je jedina nastupila kompletna u prvom kolu.

Prošlog četvrtka na strelištu u Sportskoj hali Smederevo startovala je četvrta Smederevska liga u streljaštvu za mlađe kategorije u kojima se takmiče deca osnovnoškolskog uzrasta, polaznici Škole streljaštva i pioniri Streljačke družine „Smederevo“. Iako je glavni cilj ove lige promocija streljačkog sporta kod dece, pa samim tim su i rezultati u drugom planu, bilo je i onih koji su se istakli svojom sposobnošću kojom su za reletivno kratko vreme ovladali ovom sportskom disciplinom. Pucalo se 20 dijabala serijskom vazdušnom puškom, a mladi strelci podeljeni su u kategorije mlađih pionira/ki i pionira/ki.

Kod mlađih pionira najbolji rezultat 152 kruga imao je Milan Marić, a odmah iza njega sa 137 krugova bio je Lazar Subotić. Na treće i četvrto mesto sa po 134 kruga plasirali su se Stefan Stojanović i Nikola Teomirović. Prva kod mlađih pionirki bila je Anđela Radojičić sa 164 kruga, a iza nje Ivona Bojić sa 146 krugova.

U grupi pionira pobedio je Nemanja Adamović sa 179 krugova, drugi je bio Lazar Beljić sa 177 krugova, a treći Nemanja Živojinović sa 161 krugom. Nemanja Ilić je bio četvrti sa 158 krugova, Miloš Banković peti sa 151 krugom, Radenko Savić šesti sa 115 krugova. Kod pionirki prvo mesto je osvojila Dunja Rajković sa 169 krugova, druga je Katarina Milovanović sa 156, a treća Teodora Čakarević sa 152 kruga.

Svi sem Teomirovića koji pohađa Osnovnu školu „Ilija Garašanin“ u Grockoj, učenici su smederevskih osnovnih škola. Ekipnog plasmana nije bilo s obzirom na početak sezone ligaškog takmičenja.

Liga se nastavlja u januaru, kada se očekuje učešće većeg broja strelaca koji su izostali sa prvog kola zbog posledica gripa.

Pobednik svih osam dosadašnjih Smederevskih liga u streljaštvu Novica Petrović („Juteks“) pobedom sa fantastičnih 190 krugova startovao je i u devetoj ligi. Kod seniorki pobedila je Marija Aničić („New Press“) sa 180 krugova. Druga mesta osvojili su Borivoje Provčin („Kore-Mig“) sa 184 kruga i Mladena Ristić (Streljački klub „Aranđelovac“) sa 179 krugova. Za treća mesta i kod seniora i kod seniorki bilo je dovoljno 178 krugova. Kod seniora to mesto je zauzeo Dragan Florić („Kore-Mig“)  koji je imao bolju poslednju seriju od Nikole Simića („Kore-Mig“) i Saše Ilića (Juteks), a kod seniorki aranđelovčanka Nevena Zečević.

Ekipno, kod seniora trijumfovala je ekipa „Kore-Mig“ (Borivoje Provčin 184, Dragan Florić 178, Nikola Simić 178) sa 540 krugova, koliko je imala i ekipa „Juteks“ (Novica Petrović 190, Saša Ilić 178, Radoslav Mirković 179), ali su popularne „Koradžije“ imale za 8 krugova bolju poslednju seriju. Treće mesto osvojila je ekipa „Pehari MB“ (Dragan Gačpar 175, Siniša Radanočević 164, Boban Marinković 160) sa ukupno 499 krugova. Četvrto mesto zauzela je ekipa „Heroj Srba“ (Marko Lazić 168, Igor Cvetković 168, Stefan Živojinović 159) ukupno 495 krugova. Četiri kruga manje na petom meste imala je ekipa SK „Aranđelovac“ (Andrija Ranković 172, Aleksandar Matić 162, Nenad Đurđević 157). Šesta sa šest krugova manje od aranđelovčana imala je ekipa „Hestil“ (Novica Popović 175, Dejan Adamović 165, Dragomir Jeremić 148). Sedmi je bio Okružni zatvor (Ivan Martić 160, Dejan Živojinović 145, Radiša Dačić 142) ukupno 447 krugova i osmi JKP „Vodovod“ (Saša Botić 156, Slobodan Kojić 0, Jovica Stojadinović 0) sa ukupno 156 krugova.

Kod seniorki jedina kompletna je nastupila ekipa prošlogodišnjeg pobednika lige SK „Aranđelovac“ (Mladena Ristić 179, Nevena Zečević 178, Nevena Gavrilović 163) i sa 520 krugova zauzela prvo mesto. Vicešampionke „New Pressa“, kao i ekipa JKP „Vodovod“ dale su svoj danak aktuelnoj sezoni gripa.

Prvo kolo devete Smederevske lige u streljaštvu održano je u petak 23. decembra na strelištu u Sportskoj hali Smederevo. Drugo kolo održaće se krajem januara sledeće godine.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!