Streljaštvo: Tri medalje za Smederevo

SMEDEREVO, 20. novembar 2016 – Smederevskim strelcima pripale su dve medalje u pojedinačnoj i jedna u ekipnoj konkurenciji, u okviru drugog kola kupa Streljačkog saveza Srbije vazdušnim oružjem u A program, koje je održano u Smederevu.

Jasmina Milovanović je osvojila srebrnu medalju sa 380 krugova u disciplini standardni vazdušni pištolj u konkurenciji seniorki. Od naših strelaca u ovoj kategoriji takmičila se još Ana Alentijev koja je sa 364 kruga bila sedma. U kategoriji juniorki u istoj disciplini Ana Todorović sa 354 kruga bila je osma. U konkurenciji juniorki nastupala je još i Tijana Dimitrijević.

Petar Adamović je u drugom kolu došao do druge medalje vazdušnim pištoljem u kategoriji juniora na ovogodišnjem Kup takmičenju. Nakon srebra na prvom kolu, sada je osvojio bronzanu medalju sa 552 kruga. Veljko Ilić, je bio četvrti sa 612,9 krugova u disciplini standardna vazdušna puška u kategoriji junora. Od naših pucali su još Nemanja Adamović i Nemanja Živojinović. U kategoriji juniorki u istoj disciplini najbolji rezultat od naših strelaca imala je Natalija Tasić koja je bila 14- ta sa 405,6 krugova. Nastupale su još i Iva Jovanović i Jovana Lazić.

U timskom nadmetanju seniorke pištoljem Streljačke družine „Smederevo“ bila su prve, seniori puškom deseti, a seniorke jedanaeste.

Sledeći vikend u Smederevu obeležiće ponovo strelci, održava se drugi Grand Pri Smedereva i Valter kup, a broj prijavljenih ekipa i strelaca je duplo veći od prošlogodišnjeg. Ovo takmičenje je kriterijumsko za sastav reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo u Mariboru u martu iduće godine.

 

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien