Više od dve hiljade folkloraca otvorilo Kulturno leto 2024.

SMEDEREVO, 3. jul 2024 – Kulturno leto 2024. u Smederevu počelo je večeras defileom članova kulturno umetničkih društava sa teritorije grada Smedereva. Defile folkloraca je krenuo od Dunavskog keja i kretao se Ulicom kralja Petra prvog do Gradskog trga, gde je više od dve hiljade učesnika odigralo zajedničko kolo.

Manifestacija “Kulturno leto“, svojom sadržinom oslikava atmosferu u gradu tokom letnjih meseci promovišući niz elemenata koji predstavljaju okosnicu aktivnosti Smederevaca u vreme opuštenih, toplih i prijatnih dana, večeri i noći, karakterističnih za letnje godišnje doba. Dakle, sve ono što je nemoguće, ili teško, realizovati tokom drugih godišnjih doba, poručuju organizatori.

Kulturno leto, kako navode, predstavlja jedinstvenu priliku da uronimo u različite umetničke žanrove i uživamo u širokom spektru kulturnih događaja. Bilo da volite pozorište, likovnu umetnost, ples, film ili muziku, sigurni smo da ćete pronaći nešto što će vas inspirisati i oduševiti.

Program obuhvata raznovrsne predstave koje će vas nasmejati, dirnuti ili podstaći na razmišljanje, a izložbe pružiti priliku da se divite umetničkim delima domaćih umetnika, dok će škola plesa omogućiti da zavladate plesnim podijumom uz instruktore koji su majstori svog zanata.

Za ljubitelje filma, pripremili su filmske projekcije sa nezaboravnim ostvarenjima domaće i svetske kinematografije, a koncerti će vas prožeti muzikom različitih žanrova, dok ćete kroz glumačke i muzičke radionice imati priliku da otkrijete svoj kreativni potencijal i unapredite svoje veštine.

Kulturno leto je stvoreno kako bi oplemenilo naše kulturno iskustvo, pružilo nam nove perspektive i spojilo nas kroz umetnost, zaključuju organizatori i dodaju da je ova manifestacija rezultat dugotrajnog rada i saradnje Centra za kulturu Smederevo sa brojnim udruženjima, umetnicima i zaljubljenika u kulturu.

Manifestacija je predviđeno da bude  realizovana na Gradskom trgu, Dunavskom parku, Vinskom gradu i u dvorištu Centra za kulturu, na letnjoj sceni.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Smederevo, a organizator Centar za kulturu Smederevo.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!