Mоbilni mаmоgrаf u Smederevu, uporne uspevaju da zakažu pregled

SMEDEREVO, 12. jun 2024 – Mоbilni mаmоgrаf od danas je počeo je da radi u Smеdеrеvu, a naš reporter je bio na licu mesta kako bi se uverio da je zaista i počeo оrgаnizоvаni sкrining rака dојке zа svе zаintеrеsоvаnе žеnе koje su prethodno zakazale pregled.

Naime, preko društvenih mreža mogle su se pročitati sumnje u vezi sa zakazivanjem pregleda telefonom, uz primedbe da je ”nemoguća misija” uspostaviti vezu sa brojem telefona koji je u tu svrhu objavljen u medijima.

Reporter portala Podunavlje.info bio je prisutan kada su do mamografa dolazile Smederevke, pa i njihovi supružnici, interesujući se kako mogu da zakažu pregled. Ljubazno osoblje je odgovaralo na pitanja i ponovo upućivalo na pomenuti broj telefona, dodajući da se u samom mobilnom mamografu ne zakazuju pregledi već se samo vrše pregledi.

Takođe, čuli smo da je alternativna varijanta lično zakazivanje u ordinaciji broj 26, preko puta Očne ambulante, ali da je najsigurnije biti uporan i sačekati kada se oslobodi veza na broju 066-8545321, gde se mogu dobiti sve potrebne informacije i zakazati pregled.

Danas je bio prvi dan rada u Smederevu, pa je bio nešto manji broj pregleda, dok je u beogradskim opštinama, donedavno, na mamografski pregled dolazilo i 60 dama dnevno, uz obavezno prethodno zakazivanje.

Kako Podunavlje.info nezvanično saznaje, mamograf bi u Smederevu trebalo da ostane oko šest nedelja, tako da će biti dovoljno vremena za sve zainteresovane Smederevke koje žele da se pregledaju.

Mobilni mamograf je postavljen u dvorištu Opšte bolnice „Sveti Luka“ u Smederevu, ispred zgrade Psihijatrije, a naš savet sugrađankama je da budu uporne i da ne odustaju od pozivanja broja 066-8545321 sve dok ne uspostave vezu, posle 9 časova.

Podsećamo, prеglеd u mоbilnоm mаmоgrаfu nаmеnjеn је zа svе žеnе uzrаstа оd 45 dо 69 gоdinа, које u prеthоdnе dvе gоdinе nisu urаdilе mаmоgrаfiјu, као i zа žеnе pоslе četrdesete gоdinе uкоliко u pоrоdičnој аnаmnеzi imајu blisкu srоdnicu оbоlеlu i lеčеnu оd rака dојке.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!