Minimalan poraz u Vranju daje nadu za povratak u superligaško društvo

VRANJE, 25. maj 2024 – U prvom meču baraža za plasman u Super B ligu rukometašice iz Radinca su danas u gostima, posle preokreta, pretrpele poraz, ali s razlikom koja im daje velike šanse da u revanšu ispune cilj pred svojim navijačima: Vranje – Mladi radnik 29:28 (13:13).

Učenice Jovice Petkovića dobro su otvorile meč i pogocima Anđele Filipović (5 golova), Nikoline Stojanović (5) i Lene Janković (2) povele sa 3:0. Sve do dvadesetog minuta Radinčanke su imale prednost, a onda je najefikasnija Vranjanka Jovana Stevanović (13) izjednačila.

Usledila je rezultatska klackalica, da bi se na poluvreme otišlo bez prednosti za jednu od ekipa – 13:13.

I u nastavku susreta ekipe su smenjivale u vođstvu, a onda su gošće u 49. minutu, pogotkom Stojanovićeve, otišle na dva gola viška. Nizom tehničkih grešaka i promašaja Radinčanke su ispustile vođstvo i pomogle Vranjankama da u 56. minutu steknu prednost od tri gola.

U uzbudljivoj završnici sa tri hica Marta Filipović (8) vratila je rukometašice iz Radinca u igru. Ipak, meč je okončan s golom zaostatka, ali i to daje veliku nadu Radinčankama da se posle jedne sezone vrate u Super B ligu. Priliku za to imaće već u četvrtak od 20 sati u Dvorani Smederevo, za kada je zakazan početak revanša. U toj utakmici odluke rukometašice Mladog radnika bi trebalo da potvrde kvalitet i uz odgovorniju igru i podršku sa tribina stignu do željenog cilja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!