Prvenstvo na kraju, a postupci o nameštanju utakmica i dalje traju

24. maj 2024 – Uoči poslednjeg kola plej-ofa i plej-auta, protiv tri kluba Prve lige Srbije, i to za četiri utakmice u finišu sezone, vode se postupci za narušavanje integriteta takmičenja. Od ranije je to Tekstilac, zbog utakmica sa ekipama Mladost GAT i OFK Vršac, kao i GFK Dubočica za utakmicu protiv Mladosti GAT, a od sredine ove nedelje je pod lupom i meč GFK Dubočica – OFK Vršac.

Ova utakmica je igrana 13. maja na novom stadionu pod Hisarom i završena 1:1, a za razliku od prethodnih slučajeva, kad je za nameštanje bio sumnjiv samo jedan klub, sada su označena oba i pokrenuti su disciplinski postupci.

Prijavu Disciplinskoj i etičkoj komisiji FSS, podneo je oficir za integritet takmičenja, a kao i u svim dosadašnjim slučajevima, pretpostavljate, sve je krenulo od UEFA. Od Odeljenja za integritet UEFA utakmica u Leskovcu označena je sa izuzetno visokim novima zabrinutosti u vezi sa klađenjem, a dostavljeni su I dokazi da su kladioničari imali dojavu da će se utakmica da se završi nerešenim rezultatom.

U FSS, kako kažu, rade na svim slučajevima, postupci su u toku, zatraženo je izjašnjavanje od Leskovčana i Vrščana, a rukovodstvo Tekstilca izrazilo je želju da ih članovi Disciplinske i etičke komisije FSS saslušaju usmeno. Izjašnjavanje je zakazano za početak sledeće sedmice. Tako i dalje nije poznato kako će i na kom mestu na tabeli završiti timovi, ako budu kažnjeni oduzimanjem bodova, mada se već moglo čuti da će eventualna kazna za Tekstilac biti za naredno a ne ovo prvenstvo, što Smederevu, koje bi u slučaju oduzimanja bodova timu iz Odžaka, ostalu trci za baraž, nikako ne odgovara.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!