U “Noći muzeja” predavanje o vodozemcima našeg kraja

SMEDEREVO, 15.  maj 2024 – U okviru manifestacije „Noć muzeja“, u subotu 18. maja u 16 časova, u izložbenoj sali Muzeja u Smederevu, dr Aleksandar Urošević, viši naučni saradnik Instituta za biološka istraživanja “Siniša Stanković” Univerziteta u Beogradu održaće predavanje o vodozemcima našeg kraja.

Vodozemci, često zanemareni deo lokalne ekosistemske raznovrsnosti, predstavljaju ključnu kariku u staništima vlažnih područja, bara, jezera, reka kao i šuma. Aleksandar Urošević će nas povesti na putovanje kroz raznovrsni svet repatih i bezrepih vodozemaca koji egzistiraju u našem okruženju.

Tokom predavanja, posetioci će imati priliku da saznaju više o različitim vrstama vodozemaca koje mogu pronaći u našem kraju, kao i o njihovoj biologiji, ekologiji i značaju za očuvanje prirodnih staništa. Aleksandar Urošević će podeliti svoje bogato iskustvo istraživanja i otkriti neke od najzanimljivijih činjenica o ovim fascinantnim stvorenjima.

Ovo predavanje je idealna prilika za sve ljubitelje prirode, kao i za one koji žele da saznaju više o lokalnom biodiverzitetu i njegovom značaju za očuvanje ekosistema. Ulaz je slobodan za sve posetioce.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!