Komšijski derbi, prema očekivanju, pripao Radinčankama

SMEDEREVO, 14. april 2024 – U utakmici 16. kola prevnstva Prve lige za rukometašice Radinčanke su danas nastavile pobednički niz i s maksimalnim učinkom ulaze u poslednja dva kola: Mladi radnik – Požarevac 33:19 (16:9).

Goleadu je, samo što se krenulo sa centra, otvorila Bojana Mitrović (4 gola), a nastavila ubojitom levicom sa tri vezana pogotka Lena Janković (5).

Gošće su do prvog gola stigle tek u 12. minutu, smanjivši na 6:1, i to pogotkom najefikasnije Marije Dević (10).

Na odmor su Radinčanke otišle sa 7 golova prednosti, a u nastavku je razlika samo rasla.

Bila je to prilika da trener Jovica Petković pruži šansu svim raspoloživim snagama i gotovo sve rukometašice domaćih su se upisale u listu strelaca.

Gošćama nije pomoglo ni to što im je bilo dosuđeno sedam sedmeraca, a domaćima samo jedan, koji je sigurno realizovala pomenuta Lena Janković. Osim nje u timu Mladog radnika po pet golova su postigle Anastazija Grujić i najbolja akterka meča Lara Živković, dok su po četiri puta mrežu rivalki pogodile Nikolina Stojanović i Bojana Mitrović.

U narednom kolu Radinčanke gostuju u Boru, a potom, u poslednjem kolu regularnog dela, dočekuju ekipu Nemanjić iz Požarevca. Posle dvonedeljne pauze, u maju, sledi baraž u kome još nisu poznati protivnici.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!