Doneli pehar da im predaju, pa ga odneli – Smederevke pokvarile slavlje

SMEDEREVO, 14. april 2024 – Danas su igrane utakmice poslednjeg kola prvenstva Druge lige za odbojkašice. U Smederevo je došla ekipa Lazarevca, već viđena kao prvak, tek da overi plasman u Prvu ligu, a sve to s obzirom da domaće nisu imale neki jak motiv da im se suprotstave, pošto su treće pa treće na tabeli, nisu mogle ni gore ni dole, bili su tu i predstavnici Saveza da Lazarevčankama pehar predaju, ali… Smederevo – Lazarevac 3:0 (25:17, 25:15 i 26:24).

Na kraju utakmice viđena je maltene komična scena, kada su se ljudi iz Odbojkaškog saveza, sa sve peharom, na brzinu spakovali i uleteli u kola, da stignu do Ljiga, gde igra drugoplasirani tim, takođe iz Lazarevca, Kolubara protiv domaćeg Spartaka, pa ako pobede eto njima pehara.

Što se ove utakmice u Smederevu tiče, od početka se videlo da su učenice trenera Dragoljuba Janića u meč ušle rasterećene i čvrsto rešene da pruže što jači otpor lideru na tabeli. Razvoj događaja na parketu bio je takav da bi onima koji bi slučajno došli da pogledaju ovu utakmicu bilo teško objasniti ko se tu bori za titulu a ko igra bez motiva.

Predvođene kapitenom Nevenom Stefanović (17 poena), najboljom akterkom ovog susreta i iskusnom Marijom Mijanović (12) Smederevke su funkcionisale maltene bez greške.

Gošće, koje je predvodila Marija Mitrović (15), nisu se predavale, ali sve što su postigle u prvom setu je bilo da stignu do izjednačenja na 17:17. Onda su Smederevke, uz blok mlade Jane Rajić (4) i smeč Jovane Tomić (7), ušle su u seriju od 8:0 i dobile tu deonicu.

Još ubedljiviji je bio domaći sastav, koji uglavnom čine rođene Smederevke, u drugom setu. I pored početnog vođstva gošći dobijena je i ta deonica, sa 25:15.

Najviše neizvesnosti viđeno je u trećem setu. Servisima Maše Morače (7), dijagonalama Jovane Tomić (7) i „kuvanjem“ tehničarke Marije Simić (4), domaće su povele sa 22:15. Kada se činilo da je meč rezultatski rešen probudile su se Lazarevčanke i poravnale na 24:24. Snažnim smečem Nevene Stefanović, na opšte iznenađenje, a više nego zasluženo, smederevske odbojkašice su stigle do trijumfa.

Tako je još jednom, kada su Lazarevčanke u pitanju, bilo po onoj narodnoj „nije kome je rečeno nego kome je suđeno“. Titula je otišla, po svemu sudeći, njihovim rivalkama iz istog grada. Smederevke su prvenstvo okončale na trećem mestu, što se znalo i pre današnjeg meča.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!