Obavezne nalepnice za električne trotinete koštaće vlasnike 2.060 dinara

10. april 2024 – Vlada Srbije usvojila je dopunjenu Uredbu o cenama usluga vrši Agencije za bezbednost saobraćaja, koja predviđa cenu usluge izdavanja nalepnice za laka električna vozila – trotinete od 1.560 i obrasca nalepnice od 500 dinara, objavljeno je u Službenom glasniku.

Uz zahtev, pored tehničke dokumentacije, prilaže se očitana lična karta za fizička lica, odnosno dokaz o upisu u registar pravnih lica za pravna lica, izjava propisana pravilnikom, na propisanom obrascu i dokaz u uplaćenoj naknadi za izdavanje nalepnice.

Podsećamo, prema ranije usvojenoj uredbi, od 15. juna na ulicama će moći da se voze samo registrovani električni trotineti.

U zahtevu za izdavanje nalepnice treba navesti lične podatke (ime i prezime, JMBG, datum rođenja, mesto rođenja), podatke o prebivalištu (mesto, poštanski broj, ulica i kućni broj, telefon, i-mejl), kao i podatke o lakom električnom vozilu (marka, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina, masa praznog vozila).

Uz zahtev se mora dostaviti i tehnička dokumentacija za lako električno vozilo, iz koje se može utvrditi marka vozila, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina i masa praznog vozila.

Potrebno dostaviti i fotokopiju ili očitanu ličnu kartu, popunjenu i potpisanu izjavu na posebnom obrascu, kao i dokaz o uplaćenoj naknadi na ime izdavanja nalepnice za laka električna vozila.

Prilikom obrade zahteva, na tehničkoj dokumentaciji, koja je sastavni deo obavezne dokumentacije, upisuje se serijski broj nalepnice, datum izdavanja, potpis lica koje izdaje nalepnicu, dok će se dijagonalno preko prednje strane stavljati pečat sa oznakom „Izdata nalepnica“.

Nalepnica treba da se postavi na lako uočljivo mesto, u gornjem delu nepomičnog stuba upravljača vozila, u zavisnosti od konstrukcije upravljača, a nakon što se postavi nalepnica, ona će biti i fotografisana, kao i mesto na kojem je postavljena. Prijem i obrada zahteva, izdavanje i postavljanje nalepnice obavlja se na mestima koja Agencija za bezbednost saobraćaja utvrđuje na svom zvaničnom internet sajtu www.abs.gov.rs.

Foto/ilustracija: pixabay.com

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!