Rukometaši Smedereva ostali bez baraža, još jedan trijumf Radinčanki

SMEDEREVO, 8.  mart 2023 – U 15. kolu Prve rukometne lige Radinčanke su nastavile seriju pobeda, Rtanj – Mladi radnik 27:32 (11:16), i sa maksimalnim učinkom čvrsto drže prvu poziciju, a ekipa RK Smederevo nije uspela u susretu poslednjeg kola Super B lige sa direktnim konkurentom u borbi za četvrtu poziciju, koja vodi u baraž – Loznica – Smederevo 32:26 (16:9).

Na početku utakmice rukometašice iz Radinca su povele golovima Lene Janković (6 pogodaka) i Nikoline Stojanović (6). Dva minuta pre odlaska na odmor svoju prednost su uvećale na šest golova viška i tada se dalo naslutiti da idu ka još jednoj sigurnoj pobedi.

Pokušala je trećeplasirana ekipa iz Boljevca u nastavku da smanji rezultatski zaostatak, ali bez uspeha. Šta više, sa po dva uzastopna pogotka najbolje akterke meča Anastasije Kostić (5) i kapitena Milice Ninić (4) Radinčanke su u 54 minutu otišli na plus 7. Jasno je bilo da učenice trenera Jovice Petkovića upisuju petnaestu zaredom pobedu.

Narednog vikenda, u 16. kolu, rukometašice Mladog radnika će u komšijskom derbiju ugostiti ekipu Požarevca.

Porazom u Loznici četa trenera Nenada Marića, u poslednjih nekoliko kola i kružnog napadača, posle odlaska pivota Dušana Stojkovića u kostolački Rudar, sezonu je okončala na šestom mestu na tabeli. Da su pobedili u Loznici Smederevo bi zauzelo četvrtu poziciju i izborili baraž za plasman u viši rang. Ovako, Smederevci su ostali na 24 boda, koliko ima i petoplasirana ekipa Hajduk Veljka iz Negotina.

Na žalost, Podunavski okrug je ostao bez još jednog predstavnika u Super B ligi. Morava iz Velike Plane od naredne sezone će se takmičiti u nižem rangu. Planjani su samo 3 osvojena boda bili ubedljivo poslednji na tabeli.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!