Orijentirci Čelika osvojili šesnaest medalja na Fruškoj gori

SMEDEREVO, 8. april 2024 – U organizaciji Orijentiring saveza Vojvodine, juče je održano treće kolo Lige Srbije u orijentiringu, na terenu Fruške gore, pod nazivom Memorijal Saše Palinkaš, po dvanaesti put u spomen rano preminulom takmičaru Orijentiring kluba Neštin. Učestvovalo je 229 takmičara iz 17 klubova, koji su se nadmetali u 26 kategorija, a PSK Čelik su predstavljala 33 takmičara koji su osvojili 16 medalja – šest  zlatnih i po pet srebrnih i bronzanih.

Svoju prvu zlatnu medalju osvojio je pionir Filip Nikolić, a zlatna je bila i pionirka Ema Radosavljević, srebrna Anka Ranković, a bronzane Melanija Živojinović i Dimitrije Vujić. Zlatnu medalju osvojila je i juniorka Milica Vasiljević, a srebrnu juniorka Sofija Nikolić. Najsjajnije odličje pripalo je i seniori ma Danijelu Mitroviću i Jovanu Mirkoviću kao i veteranu Branku Grujiću Srebrne medalje još su osvojile seniorka Nataša Vasojević i veteranke Biljana Grujić i Nataša Stanisavljević, a bronzane senior Radovan Parović i mlađi veterani Dejan Ranković i Marina Stankić.

Na ovom takmičenju Čelik je bio među najuspešnijim klubovima, ali nedovoljno da se dostigne vodeća Pobeda. Čelik je drugi, tako da se zadržava u borbi za prvo mesto lige Srbije.

Već sledeće nedelje je novi izazov, drugo kolo Lige Srbije u planinarskoj orijentaciji, na borskom Stolu, u kom Čelik brani vodeću poziciju  u Ligi Srbije nakon prvog kola.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!