„Preplivana“ i Kolubara, novi bodovi za proboj na treće mesto

SMEDEREVO, 7.  mart 2023 – Fudbaleri Smedereva večeras su u Lazarevcu bili daleko bolji rival i zasluženo slavili, moglo je to, kada se saberu sve šanse, da bude i ubedljivije, ali pobedi se u zube ne gleda: Kolubara – Smederevo 2:4 (1:3).

Još nisu svi gledaoci zauzeli mesta a Kolubara je već povela. Samo što je počeo drugi minut, neoprostiva greška odbrane, Aleksa Jovanović predaje loptu pravo u noge Miletu Slavkoviću, nekadašnji igrač Smedereva upošljava Krstu Đorđevića, a ovaj to koristi, iskosa sa ivice šesnaesterca smešta loptu pod prečku iza leđa golmana Lukića.

Trebalo je neko vreme Smederevcima da dođu sebi, preživeli su i opasnu kontru Kolubare u 10. minutu. Loptu upućenu ka centru igrališta Furtula glavom prosleđuje do brzonogog Cvetićanina, on beži odbrani Smederevaca, ali šutira pored gola.

Izjednačenje je stiglo u 16. minutu. Mateja Zuvić je iskoristio odlično upućenu loptu od strane Dimitrijevića, izašao sam ispred golmana Kolubare i lako ga savladao.

Rezultatski preokret je bio šest minuta kasnije. Opet kontra Smederevaca, opet Zuvić, koji je sa svoje polovine krenuo, glavom prebacio direktnog pratioca, do ulaska u šesnaest metara nisu mu ni blizu prišli domaći igrači, lagana egzekucija preko nemoćnog čuvara mreže domaćina.

Igrači Kolubare ne stigoše ni da se zapitaju šta ih je snašlo, prošla su samo dva minuta, a na semaforu je već stajalo 1:3. Precizna lopta iz dubine upućena Obradoviću, i on beži odbrani domaćih, izlazi sam ispred golmana Stanivukovića i rutinski ga savladava.

Loša igra i još gori rezultat primorali su trenera Kolubare Igora Savića, još jednog bivšeg „Smederevca“, baš kao što je osim pomenutog Mileta Savkovića na terenu bio i Jordan Jovanović. da već u prvom poluvremenu izvrši izmenu i promeni sistem igre. Nije pomoglo, do kraja poluvremena nije bilo prilika za promenu rezultata.

U 53. minutu domaći su ipak uspeli da smanje na 2:3. Bio je to odličan udarac Janka Jevremovića iskosa sa desne strane, sličan onom koji je na početku susreta uputio Đorđević za vođstvo domaćih, a Lukić je paradom samo ulepšao gol.

Potom dve kolosalne šanse propušta Smederevo, u 70. i 72. minutu. Prvo Nikola Jovanović ne koristi asistenciju Obradovića, odlično je Stanivuković reagovao nogom, a zatim Dimitrijević prodire do desnoj strani, ali udarac Obradovića iz neposredne blizine domaći izbacuju sa gol linije.

Konačan rezultat postignut je u 85. minutu. Posle kornera Kostić je šutirao glavom, Stanivuković brani, ali Dimitrijević stiže do lopte i glavom postiže pogodak. Uzalud su se domaći bunili da, navodno, lopta nije prešla gol liniju, sudije su, i pomoćni i glavni. ostali pri svojoj odluci. Da sve bude zanimljivije jedan njihov igrač je posle udarca Dimitrijevića, u želji da loptu izbaci, praktično zakucao u gornji deo mreže, tako da stvarno nije jasno kako su mislili da ospore u svemu regularan pogodak.

Po završetku meča igrači i rukovodstvo Smedereva proslavili su pobedu sa Despotima, koji su ih pratili i u Lazarevcu.

S nova tri boda Smederevo ih sada ima 47 i popelo se za jednu stepenicu, na trećem mestu je na tabeli. Ispred su samo prošlonedeljni protivnik Tekstilac iz Odžaka sa 48, koji sutra igra kod kuće protiv ekipe Mladost GAT, i OFK Beograd, sada ima 61 bod posle današnje minimalne pobede nad Vršcem. I Jedinstvo iz Uba, koje je mesto ispod Smedereva sa bodom manje, igra sutra, sa novobeogradskim Radničkim u gostima. Ako pobedi povratiće treću poziciju, a ako igra nerešeno Smederevo ostaje gde je jer ima bolju gol razliku.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!