Za kraj sezone egzibicija smederevskih odbojkaša i ubedljiva pobeda

SMEDEREVO, 5.  mart 2023 – U prvoj utakmici poslednjeg 22. kola prvenstva Prve odbojkaške lige Srbije učenici trenera Dušana Kalinića su ostvarili maksimalnu pobedu i na najlepši način se oprostili od svojih pristalica: Smederevo Carina – Železničar 3:0 (25:13, 25:20 i 25:16).

Bez veći poteškoća i ikakve rezultatske presije, u opoštenoj atmosferi, Smederevci su, predvođeni kapitenom Petrom Petrovićem (10 poena) i raspoloženim Đorđem Kovačem (13) prvi set ubedljivo rešili u svoju korist.

Kako su posle penala Nikole Jovanovića (6) u drugom periodu igre imali i 10 poena prednosti, šansu su dobile i mlade snage, pa su Beograđani, predvođeni iskusnim Šljivančaninom (10) stigli do 20 poena. Sve dileme oko ishoda tog drugog seta rešio je smeč mladog Stefana Popovića (2).

Treća deonica počela je s dva asa tehničara Dušana Đorđevića (4), a onda je iz zone 6 smečevima Đorđe Kovač odveo svoj tim na 24:13, čime je meč praktično bio odlučen.

Ekipa Smederevo Carine sada već minulu sezonu u konkurenciji 12 klubova okončala na šestom mestu na tabeli, sa 10 pobeda i 12 poraza za ukupno 34 osvojena boda.

U Super ligu ide prva Dubočica iz Leskovca dok će drugoplasirani Novi Pazar pokušati da se izbori za najviši rang kroz baraž.

Sledi višemesečna pauza. Liga će verovatno, takva je najava, biti proširena za četiri nova člana, koliko će iz nje i ispasti naredne godine.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!