Velika Plana domaćin više od 150 mališana srpskog porekla iz dijaspore

VELIKA PLANA, 5. april 2024 – Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević posetio je danas Veliku Planu i predsedniku ove opštine Strahinji Paveškoviću predstavio projekat organizacije tematskih letnjih kampova za decu iz dijaspore.

On je objasnio da su letnji kampovi, koji će ove godine tokom jula i avgusta biti održani u gradovima i opštinama širom Srbije, osmišljeni sa idejom da se mladi srpskog porekla koji žive u dijaspori upoznaju sa istorijom, tradicijom zemlje iz koje potiču i usavrše znanje maternjeg jezika.

Predsednik opštine Velika Plana istakao je da će se ova opština odazvati pozivu ministra za održavanje letnjih kampova i najavio da će konkuristati za organizaciju kampa u oblasti kulturno-umetničkih društava.

On je rekao da će njegova opština ugostiti najmanje 150 mališana srpskog porekla iz pet evropskih država.

Ceo projekat organizacije letnjih kampova za mlade iz dijaspore finansira Vlada Republike Srbije a očekuje se učešće najmanje 10.000 mladih iz dijaspore u kampovima koji bi bili organizovani u 40 lokalnih samouprava iz cele Srbije.

Informacija i foto: Vlada Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!