„Zavrni rukave“ na Jugovu, u kovinskom Dunavcu, kod Pokajnice..

SMEDEREVO, 21. mart 2024 – U nedelju 24. marta po jedanaesti put biće održana akcija „Zavrni rukave“ na 313 lokacija u Srbiji. Očekuje se da će to biti najveća akcija čišćenja Srbije do sada, a u ovim našim krajevima najavljeno je da će to biti u Smederevu na Jugovu, u kovinu na potezu Dunavca i u  Velikoj Plani – Manastir Pokajnica.

Prethodna akcija „Zavrni rukave“, podsećamo, bila je najveća akcija čišćenja Srbije do sada, sa 5.500 učesnika na 160 lokacija, a ove godine biće dvostruko više lokacija i očekuje se petocifreni broj učesnika.

„Zavrni rukave“ je nacionalna kampanja čišćenja Srbije koja se održava jednom do dva puta godišnje, a cilj je da se što više organizacija, grupa građana i pojedinaca okupi da za jedan dan, na više mesta u celoj Srbiji, čiste u isto vreme.

Akcija ne teži čišćenju cele Srbije od smeća, jer to nije moguće, ali teži omasovljenju svesti sa velikim problemom neregulisanih deponija i smeća u prirodi koji imamo, kao i mobilizaciji građana koja pokazuje jednu masu željnu institucionalnih promena, navodi se u saopštenju.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!