Trijumf Kragujevčana, meč obeležila, na žalost, povreda Mihajla Jeremića

SMEDEREVO, 21. mart 2024 – U finalnoj utakmici takmičenja za titulu omladinskog prvaka FSRZS u futsalu boljom igrom tokom većeg dela susreta mladići iz Kragujevca su sinoć u Smederevu stigli do pehara: KMF Smederevo – Ekonomac 2:4 (1:2).

Od početka meča gosti su diktirali tempo, ali su borbeni Smederevci uspešno parirali. A onda veliki peh u 10. minutu: posle jednog neopreznog starta protivnika, na parketu je, uz bolan jauk, ostao najbolji igrač i kapiten domaćih Mihajlo Jeremić. Bilo je odmah jasno da je u pitanju teška povreda omladinskog reprezentativca Srbije, iznet je sa terena, a u bolnici su lekari konstatovali dvostruki prelom skočnog zgloba i fibule na levoj nozi.

Iako oslabljeni, nošeni podrškom sa tribina, dva minuta po nemilom događaju, snažnim šutem Đorđa Antića domaći su poveli.

Usledile su brojne prilike gostiju, ali sve do 16. minuta nepremostiva prepreka im je golman domaćih Jovan Jeremić. Ipak, posle kornera Tomića usamljeni Dedinac je proveo loptu u mrežu Smedereva.

Pre odlaska na odmor, Đorović je iskoristio kontru i lako pogodio za vođstvo Ekonomca.

Nisu se predavali domaći, pa su u nastavku, iako oslabljeni, na pas Vasića, preko Alekse Stojanovića uspeli da izjednače.

Fizički jači spremniji gosti posle toga su prosto opsedali gol na kome je bio Jeremić, pa je u 34. minutu Tomić uspeo da nadmudri čuvara mreže domaćih.

Zaigrali su učenici trenera Draga Đorđevića u finišu bez golmana, sa igračem u polju, što je u poslednjim sekundama iskoristio Marko Đorović i drugim golom overio pobedu Kragujevčana.

Po završetku susreta proglašeni su i najbolji pojedinci. Prvi strelac lige je Arsen Dalipi iz Požarevca, najbolji golman je Smederevac Jovan Jeremić, a najbolji igrač Marko Đorović iz Ekonomca.

Pehar pobedniku predao je Dejan Prodanović, komesar za futsal ligu, dok su pojedinačne nagrade uručili Aleksandar Jakšić, komesar za suđenje, Bojan Anđelković, referent za futsal i Miloš Đorđević, trener u omladinskoj reprezentaciji Srbije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!